Η θηλιά αρχίζει να σφίγγει…

Η ήττα και από την Ισπανία έφερε την Εθνική ομάδα των ανδρών στα πρόθυρα του αποκλεισμού από το Ολυμπιακό τουρνουά και την Παρασκευή (2/8) οι διεθνείς μας πρέπει να νικήσουν ακόμα και τη λογική

Η θηλιά αρχίζει να σφίγγει…

Η Εθνική συνεχίζει την προσπάθειά της στο Ολυμπιακό τουρνουά χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει να πάρει μια νίκη και τα περιθώρια πλέον έχουν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο με τους παίκτες του… έσφιξαν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των διεθνών μας, που πλέον ψάχνουν «θαύματα», υπερβάσεις και δωράκια για να παραμείνουν στο ραντεβού των κορυφαίων του πλανήτη.

Πλέον θα πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία την Αυστραλία την Παρασκευή (2/8), αλλά παράλληλα να χάσει ο Καναδάς από την Ισπανία και μάλιστα με συγκεκριμένες διαφορές.«Πιάστο αυγό και κούρευτο»...

Η ουσία είναι πως η «γαλανόλευκη» στα δύο πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει έδειξε πως έχει συγκεκριμένα προβλήματα στο σχεδιασμό της.

Μπορεί να διαθέτει έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, αλλά αυτό δεν φτάνει από μόνο του για να κερδίσει μια ομάδα.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη ενός σούπερ αξιόπιστου σκόρερ από την περιφέρεια. Του παίκτη δηλαδή που θα εκμεταλλευτεί την υποχρεωτική «διπλή ή τριπλή» άμυνα χώρου πάνω στον Γιάννη και θα… σκοτώσει την συγκεκριμένη επιλογή.

Περιστασιακά μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι παίκτες. Πότε ο Τολιόπουλος, πότε ο Παπαγιάννης (στο Προολυμπιακό), πότε ο Παπανικολάου. Κανείς τους όμως δεν… φοβίζει τον αντίπαλο προπονητή.

Ο Σκαριόλο για παράδειγμα δεν… μάσησε προπονητικά από την ευστοχία με τα 4/4 τρίποντα του Τολιόπουλου. Επέμεινε στο πλάνο του να περιορίζει όσο περισσότερο μπορεί τον «ζωτικό χώρο» του Γιάννη και οδηγώντας τον να πασάρει σε συγκεκριμένους παίκτες.

Την ίδια στιγμή ο Ιταλός με την φάτσα και τις γκριμάτσες.. δανδή μαφιόζου, απέτρεψε τα κοψίματα του Παπανικολάου (κυρίως) είτε κάθετα είτε παράλληλα με την base Line «οχυρώνοντας» ακόμα περισσότερο την άμυνα ζώνης.

Ειδικά στο τέλος η επιλογή να μείνει ο Τολιόπουλος στον πάγκο αφαίρεσε από την πεντάδα ακόμα και τις λίγες επιλογές για εύκολο σκορ απέναντι στην ζώνη. Διότι οι Ισπανοί δεν φοβούνταν ούτε από τον Καλάθη, ούτε από τον Ουόκαπ, ενώ ακόμα και άπαντες ψάχνουν να βρουν αν… πήγαν στη Γαλλία ο Μήτογλου και ο Παπαγιάννης.

Ακόμα και στο τέλος άφησαν τον Γιάννη να σουτάρει το τρίποντο φροντίζοντας για το ριμπάουντ πρωτίστως…

Ήταν μια… χειρουργικής φύσεως αντιμετώπιση μιας ομάδας με εμφανή και «ευανάγνωστα» προβλήματα, τα οποία προφανώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό μετά το τουρνουά. Αυτή βέβαια είναι μια κουβέντα που τώρα περιττεύει.

Αυτό που επείγει πλέον είναι να το… βάλουν στα πόδια τα «καγκουρό» την Παρασκευή (2/8) και η Εθνική μας έστω και μέσω… Ωκεανίας να παραμείνει στη Γαλλία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παλέψουν με άγρια θηρία και να αντέξουν στο μπασκετικό ξύλο των «Μπούμερς»!