Εθνική Ελλάδας: Στο πρώτο πραγματικά δύσκολο ματς δεν τα καταφέραμε...

Οι αδυναμίες της Εθνικής φάνηκαν στο ματς με τη Σερβία, όπως και πόσο απαραίτητος είναι ο Νικ Καλάθης

Εθνική Ελλάδας: Στο πρώτο πραγματικά δύσκολο ματς δεν τα καταφέραμε...

Μόλις βρήκαμε έναν πραγματικά δυνατό αντίπαλο, και μακριά απ’ το σπίτι μας, ήρθε η ήττα και μάλιστα βαριά. Η Σερβία κυριάρχησε κατά κράτος της Εθνικής μας και …ήχησε καμπανάκι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ελληνική ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί και να είναι διαφορετική στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Καναδά το βράδυ του Σαββάτου. Να είναι δηλαδή όπως ήταν στο ΣΕΦ.

Στο τελικό τεστ του Βελιγραδίου, αν κάτι φάνηκε ήταν το πόσο απαραίτητος είναι για την Εθνική ο Νικ Καλάθης. Κομβικός στην πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έλειψε το παιχνίδι του κόντρα στη Σερβία. Με τον Ουόκαπ να είχε …συνηθίσει να παίζει στο «2», είχαμε πρόβλημα στην οργάνωση. Ο Καλάθης έδινε τον ρυθμό.

Πρόβλημα επίσης είχαμε και στο ριμπάουντ, με τους Σέρβους να κάνουν πάρτι κάτω απ’ το καλάθι. Και εδώ, λείπει ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Θα προλάβει; Τελικά όχι.

Ο Βασίλης Σπανούλης (πρώτη του ήττα στον πάγκο της Εθνικής μετά από 10 σερί νίκες) είδε αυτά που ήθελε, διαπίστωσε πού πονάει η ομάδα και θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον λίγο χρόνο που έχει μπροστά του.

Ίσως ήταν καλό που ήρθε τώρα η ήττα, ώστε να …ξυπνήσουμε και να μη νομίζουμε πως όλα είναι τέλεια. Τέτοιες δύσκολες συνθήκες θα αντιμετωπίσουμε και στη Γαλλία. Εκεί όπου θα πρέπει να πάρει μπρος και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μέχρι στιγμής μάς δίνει την εντύπωση ότι δεν παίζει στο φουλ. Εάν πράγματι μπορεί, καθώς μην ξεχνάμε ότι έρχεται και από τραυματισμό.