Σαμοντούροβ: «Θέλουμε τη νίκη και το μετάλλιο»

Τι δήλωσε ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ μετά την ήττα απ' τη Γαλλία

Σαμοντούροβ: «Θέλουμε τη νίκη και το μετάλλιο»

Η Εθνική Νέων Ανδρών έχει τη δυνατότητα να πετύχει ό,τι και πέρυσι. Να ανέβει στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ με τρία συνεχόμενα τρίποντα στην αρχή της τρίτης περιόδου, προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού απέναντι στη Γαλλία στον σημερινό ημιτελικό, αλλά η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας έμεινε στη μέση. Η καινούρια σελίδα όμως γράφει «Βέλγιο» και «μικρός τελικός».

«Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε όταν μπήκαμε στο παρκέ, γι' αυτό και χάσαμε πολλές μάχες στα ριμπάουντ που μας στοίχισαν, όπως και πολλές μάχες στο ένας εναντίον ενός», παραδέχεται ο Σαμοντούροβ, ο οποίος ήταν σαν να έδωσε το σύνθημα επιστρέφοντας στο παρκέ μετά το πρώτο μισό: «Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, μπήκαμε πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, δώσαμε μεγαλύτερη ενέργεια σε κάθε φάση, παλέψαμε περισσότερο για κάθε μπάλα ξεχωριστά, μειώσαμε, αλλά όχι τόσο ώστε να απειλήσουμε ή να πάρουμε το παιχνίδι και τη νίκη που θέλαμε».

Σε λιγότερο από 24 ώρες ο Σαμοντούροβ θα βρεθεί σε ένα ακόμη τζάμπολ. Αύριο (21/7) στις 19.00 η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο -σε μια επανάληψη του περσινού μικρού τελικού στην Κρήτη- για το χάλκινο μετάλλιο. Δεν θα είναι όμως εύκολο να αφήσει πίσω της την αποψινή ήττα: «Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Είναι όμως κάτι που πρέπει να γίνει. Αφού δεν καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που θέλαμε σήμερα, για εμάς το αυριανό παιχνίδι είναι ένας διαφορετικός τελικός. Θέλουμε τη νίκη και το μετάλλιο».

Όλα δείχνουν πως η Εθνική Ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς τον αρχηγό της, τον Νίκο Πλώτα, ο οποίος τραυματίστηκε στον αποψινό αγώνα: «Είχαμε και την απώλεια του Νίκου σήμερα που ήταν σημαντική και δεν θα αγωνιστεί και αύριο λογικά. Δυστυχώς χτύπησε, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει και θέλουμε να παίξουμε και γι’ αυτόν».