Μήτογλου: «Μπορούμε για μετάλλιο»

Οι δηλώσεις του Ντίνου Μήτογλου για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μήτογλου: «Μπορούμε για μετάλλιο»

Την αισιοδοξία του ότι η Εθνική μας μπορεί να «χτυπήσει» μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξέφρασε ο Ντίνος Μήτογλου που εκμυστηρεύτηκε τι έκανε το 2008 όταν και η Εθνική μας ομάδα πήγε για τελευταία φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ήμασταν εξαιρετικοί. Από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε, βάλαμε τους στόχους μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και θεωρώ πως όλοι έβαλαν το "εγώ" τους κάτω από την ομάδα. Να ξεκουραστούμε τώρα, έχουμε λίγες μέρες να προετοιμαστούμε».

Για το αν η τύχη του έδωσε πίσω όσα έχασε πέρυσι με τον τραυματισμό του πριν το Μουντομπάσκετ: «Δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα. Εφόσον είμαι υγιής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ξέραμε πως θα κάνουμε δυνατή προσπάθεια. Τα αφήνω πίσω. Είμαστε εδώ, μετά από 16 χρόνια, και πάμε να το χαρούμε».

Για τις εικόνες που έχει στο μυαλό του από την τελευταία φορά που η Εθνική πήγε σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ήμουν 12 χρονών, τελείωσα την έκτη δημοτικού. Έβλεπα μπάσκετ, αλλά και ποδόσφαιρο. Ήταν ποδόσφαιρο προς μπάσκετ τότε».

Για το τι μπορεί η Ελλάδα να καταφέρει στο Παρίσι: «Θα αφήσω το συναίσθημα εκτός. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε όπως πρέπει, μπορούμε να διεκδικήσουμε μετάλλιο, έχουμε τη δυνατότητα».