Παπαγιάννης: «Να ξεκινήσουμε με το δεξί το Προολυμπιακό Τουρνουά»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έδωσε το σύνθημα ενόψει της συμμετοχής της Ελλάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Παπαγιάννης: «Να ξεκινήσουμε με το δεξί το Προολυμπιακό Τουρνουά»

Η περίοδος των φιλικών αγώνων τελείωσε για την Εθνική Ομάδα, η οποία έχει μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση του Προολυμπιακού Τουρνουά, που διεξάγεται στο ΣΕΦ (2-7/7). Η «γαλανόλευκη» έδωσε τρία φιλικά με Πολωνία, Μαυροβούνιο και Μπαχάμες, τα δύο τελευταία για το Τουρνουά Ακρόπολις Aegean, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει τη δική του μεγάλη συμβολή στο σύνολο του Βασίλη Σπανούλη.

Ο διεθνής σέντερ έκανε μια αποτίμηση των φιλικών αναμετρήσεων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, λέγοντας: «Παίξαμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και δεν ήμασταν στο απόλυτο της ετοιμότητας, που θα μπορούσαμε να φτάσουμε, αλλά το χρονικό περιθώριο που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν γνωστό. Πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα και να δούμε τις αδυναμίες μας, γιατί έχουμε τέτοιες. Στην άμυνα και το ριμπάουντ πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, ενώ στην επίθεση πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά με το μοίρασμα της μπάλας. Ο πρώτος μας στόχος είναι να ξεκινήσουμε με το δεξί το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Η «γαλανόλευκη» σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει με τις νίκες, που έκανε με μεγάλες διαφορές στα φιλικά. Ο Παπαγιάννης είπε: «Δε μας επηρεάζει σε τίποτα το γεγονός, ότι νικήσαμε στους δύο αγώνες του Ακρόπολις Aegean με μεγάλες διαφορές ούτε και μας κάνει να ξεχνάμε τις αδυναμίες που έχουμε. Ο κόουτς μας τις επισημαίνει μαζί με το επιτελείο, οι παίκτες τις συζητάμε μεταξύ μας. Γνωρίζουμε που κάνουμε λάθη στο παιχνίδι μας και είμαστε βέβαιοι πως όσο καλύτεροι είμαστε στις λεπτομέρειες, τόσο καλύτεροι θα εμφανιστούμε στο Προολυμπιακό Τουρνουά».

Το μήνυμά του προς το κοινό της Εθνικής Ομάδας είναι ένα και συγκεκριμένο: «Θέλουμε τους Έλληνες να γεμίσουν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι μας στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”. Θέλουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλουμε να την πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».