Καστρίτης: «Δεν είμαστε στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας»

Ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε στην παρουσία του Άρη στο Super Cup.

Καστρίτης: «Δεν είμαστε στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας»

Οι εγχώριες υποχρεώσεις του Άρη ξεκινούν από το Super Cup που θα διεξαχθεί φέτος στη Ρόδο. Οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Καστρίτης έλαβε μέρος στη συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του Άρη δήλωσε: «Υγεία, το λέω και το εννοώ. Είναι πολύ σημαντική για εμάς και αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου προβληματισμός αυτή τη στιγμή. Είμαστε μία καινούργια ομάδα με δέκα νέους παίκτες και με αυξημένες υποχρεώσεις. Δυστυχώς δεν είμαστε στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Αυτό πρέπει να διαχειριστούμε, αλλά είμαι και αισιόδοξος χάρη στη δουλειά που κάνουν κάθε μέρα τα παιδιά στο γήπεδο. Αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στη σημείο που θέλουμε. Πρέπει να κοιτάμε κάθε κατοχή σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, για να βελτιωνόμαστε.

Κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο, μπαίνουμε για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Το έχουμε δείξει και θα το κάνουμε και τη φετινή χρονιά σε όλα μας τα παιχνίδια. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Έχουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας απέναντί μας, ενώ καλούμαστε αυτή τη στιγμή να διαχειριστούμε ως ομάδα τέσσερα παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε και να βγούμε όσο το δυνατόν περισσότερο κερδισμένοι αυτό το διήμερο. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι μας στο EuroCup.

Επιλέγω στο τέλος κάθε σεζόν να την σβήνω, να την διαγράφω. Ειδικά όταν μιλάμε για μία εντελώς καινούργια ομάδα σε επίπεδο ρόστερ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν ικανοί να κρατήσουμε έναν αριθμό παικτών για να χτίσουμε πάνω σε όσα καταφέραμε πέρυσι. Μιλάμε όμως για την ίδια ομάδα, για την ίδια διοίκηση που χτίζει κάτι πολύ σταθερό. Ως οργανισμός, θέλουμε να συνεχίσουμε στις ίδιες συντεταγμένες, με ταπεινότητα και με σκληρή δουλειά καθώς εκπροσωπούμε έναν ιστορικό σύλλογο με πολύ κόσμο. Τους δίνουμε περηφάνεια σε καλές νίκες και σε όμορφες στιγμές, το ίδιο θέλουμε και φέτος. Ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς, αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη σαν νίκη, αλλά το να δίνουμε το 100% και στο τέλος να βλέπουμε τι έχουμε πετύχει».