Ταπούτος: «Πάμε στη Βενέτσια για τη νίκη, οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες»

Όσα δήλωσε οι General Manager της ΚΑΕ Άρης, Χρήστος Ταπούτος, εν όψει της πρεμιέρας του EuroCup με τη Βενέτσια, καθώς και για το επερχόμενο Σούπερ Καπ.

Ταπούτος: «Πάμε στη Βενέτσια για τη νίκη, οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες»

Ο General Manager του Άρη, Χρήστος Ταπούτος, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για την προετοιμασία και την ετοιμότητα της ομάδας του: «Στις 25 Σεπτέμβρη δεν είναι καμία ομάδα έτοιμη και δεν είναι φυσιολογικό να είναι έτοιμες οι ομάδες. Προετοιμασία έχουμε κάνει. Κάποιοι παίκτες είχαν ατυχίες, είχαν τραυματισμούς, κάποιοι ήρθαν αργότερα, κάποιοι είναι καταπονημένοι λόγω του καλοκαιριού, όπως ο Βασίλης Τολιόπουλος. Εμείς στο μέτρο του δυνατού προσπαθήσαμε να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο προπονητής μας προσπάθησε να περάσει τη φιλοσοφία του στους καινούριους παίκτες και κυρίως στους ξένους που δεν ξέρουν πώς παίζει ο κόουτς Καστρίτης και γενικά ποια είναι η ομάδας μας, η φιλοσοφία μας επιθετικά και αμυντικά. Θεωρώ ότι δεν είμαστε έτοιμοι, το ξέρουμε και λόγω αυτών των προβλημάτων που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και λόγω της περιόδου. Είναι λογικό οι ομάδες να μην είναι έτοιμες.

Εμείς θα πάμε στη Βενετία προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα, τεχνικά κυρίως. Ο στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη, οποιαδήποτε ομάδα και να είναι αντίπαλος. Από ‘κει και πέρα, εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε και κάποια πράγματα αν θα βγουν όσον αφορά αυτά που έχουμε δουλέψει το καλοκαίρι. Κατά πόσο οι καινούριοι παίκτες τα έχουν αφομοιώσει, κατά πόσο μπορούν να βγάλουν αυτοματισμούς με τους παλιούς, αν και κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι δύσκολο. Γενικά εμείς προσπαθούμε μέσα από τη προπόνηση να βελτιωνόμαστε και να δείχνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πρόσωπο. Ξέρουμε ότι οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες πλέον».

Για την πρεμιέρα στο EuroCup απέναντι στη Βενέτσια, εκτός έδρας (25/09): «Το να παίζεις πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα σου με το άγχος, την πίεση, με το άγνωστο της πρεμιέρας και με την περίπτωση τού να γκελάρεις 1η αγωνιστική εντός έδρας, είναι εντελώς διαφορετικό από το να χάσεις ένα παιχνίδι εκτός έδρας προφανώς. Από ‘κει και πέρα, εμείς εκτός από το ζητούμενο “νίκη” προσπαθούμε, όχι μόνο σε κάθε αγώνα, αλλά σε κάθε προπόνηση και φιλικό, να βγάζουμε αυτά που θέλουμε και αυτά που περιμένουμε να βγάζουν οι παίκτες. Η κάθε μέρα είναι ένα τεστ, ένα κριτήριο για τα παιδιά. Κάθε μέρα ο προπονητής βγάζει συμπεράσματα και από μια απλή προπόνηση με σουτ που θα κάνουν. Είναι χρήσιμα και αυτά τα συμπεράσματα».

Για τον φετινό στόχο στο EuroCup: «Είναι μια διοργάνωση πολύ απαιτητική και πολύ δύσκολη με συνεχόμενα ταξίδια, με ομάδες αρκετά δύσκολες, με υψηλά μπάτζετ. Αυτή τη στιγμή δε θα πω ότι ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Ο στόχος της ομάδας είναι την Τετάρτη (25/09) να μπει μέσα και να κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς σαν οικογένεια του Άρη μέσα στην ομάδα ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος και ο σκοπός μας φέτος. Από ‘κει και πέρα, προσπαθούμε κάθε μέρα να “χτίζουμε” και κάτι, γιατί η ομάδα είναι καινούρια, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, ο κόσμος του Άρη, ο μπασκετικός κυρίως, είναι πολύ απαιτητικός, οπότε εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά. Αν δουλέψουμε έτσι όπως πρέπει και αν είμαστε υγιείς, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό, γιατί η ομάδα έχει ταλέντο, είναι γεμάτη, οπότε μπορούμε να ανταποκριθούμε και να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά που θέλει ο κόσμος».

Για το Super Cup και το ματς με τον Παναθηναϊκό (28/09): «Σε καμία περίπτωση δε μπορείς να το δεις σαν ένα κομμάτι προετοιμασίας, θα το δεις σαν ένα παιχνίδι επίσημο με τον πρωταθλητή Ευρώπης. Είναι ένα παιχνίδι που θα μας δείξει, παίζοντας με έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, τις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας αντοχές. Αν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τόσο υψηλό επίπεδο, παίζοντας με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει πολύ καλούς παίκτες. Θα το χρησιμοποιήσουμε ως βοήθεια για το μέλλον».

Για την φιλοσοφία της ομάδας: «Θα είμαστε μια ομάδα σκληροτράχηλη, δουλεύοντας και βοηθώντας πάρα πολύ ο ένας τον άλλον, με πολύ μεγάλη αυταπάρνηση, θα παίζουν οι παίκτες ο ένας για τον άλλον, δε θα βάζουν ποτέ τον εαυτό τους πάνω απ’ όλους. Θα είναι μια ομάδα μαχητική, η οποία θα παλεύει, δε θα τα παρατάει, πράγμα που το είδαμε και πέρυσι. Σε πολλά ματς τα οποία πολλοί τα θεωρούσαν χαμένα, εμείς είχαμε το σθένος και τη δύναμη να τα γυρίσουμε και νομίζω ότι έτσι ήρθε και το καλό finish την περσινή σεζόν».