Ολυμπιακός: Πνευματικά ανέτοιμος ξανά...

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να το είχε πάρει αυτό το παιχνίδι απ' τα αποδυτήρια...

Ολυμπιακός: Πνευματικά ανέτοιμος ξανά...

Ένας άτολμος Ολυμπιακός, στο κρισιμότερο παιχνίδι των τελικών, έχασε στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό με 85-88, και ξαναεπιστρέφει στο ΟΑΚΑ για τη «μητέρα των μαχών». Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει το …πάνω χέρι, έχοντας επιστρέψει από το 0-2, και με τον κόσμο στο πλευρό του. Ο Ολυμπιακός, δυστυχώς, σε ένα παιχνίδι που χάριζε το πρωτάθλημα, ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Δεν ξέρουμε γιατί. Και πλέον, κινδυνεύει να γίνει ξανά, για δεύτερη φορά, η μόνη ομάδα που χάνει τον τίτλο, αν και μπροστά στους τελικούς με 2-0. Το είχε πάθει και το 2002, χάνοντας το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ.

Σε ένα παιχνίδι όπου έπρεπε να το …καθάριζε απ’ τα αποδυτήρια, o Ολυμπιακός είχε …13 άστοχες βολές. Κι όταν χάνεις με 3 πόντους, καταλαβαίνουμε τι σημασία είχε αυτό. Είχαμε γράψει ότι ο Ολυμπιακός θα ένιωθε πίεση μετά τη νίκη του ΠΑΟ στο τρίτο ματς, αλλά δεν περιμέναμε και τέτοιο άγχος, τέτοια νευρικότητα.

Όλα πήγαν στραβά, και ο Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι. Άργησε πολύ να απαντήσει στο σχήμα με 3 κοντούς του ΠΑΟ (Ναν, Σλούκας, Γκραντ) ενώ ξέχασε στον πάγκο τον Μακ Κίσικ. Και είδαμε στο τέλος ότι έφερε ενέργεια –που έλειπε- ο Σακ. Δεν τράβηξαν οι ψηλοί αυτήν τη φορά (με εκλάμψεις Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ), ίσως χρειαζόταν περισσότερο και ο Ουόκαπ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και δυστυχώς, οι Πίτερς και Κάνααν (δις) αστόχησαν στα τρίποντα που θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη (και τον τίτλο) στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» θύμισαν την εικόνα τους στο Βερολίνο. Μη έχοντας την καρδιά νικητή. Και είναι πρόβλημα όταν παρουσιάζεται αυτό ξανά, σε τόσο κοντινό διάστημα.

Δεν τέλειωσε πάντως, η υπόθεση-τίτλος. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι τώρα το φαβορί, αλλά πολλές φορές μας έχει διαψεύσει αυτός ο Ολυμπιακός. Και μακάρι να το κάνει και τώρα.

ΥΓ. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ μας χάλασε. Έπρεπε από μόνος του ο κόσμος να πάρει αυτό το παιχνίδι. Θα μας πείτε, δεν σουτάρει αυτός βολές…