Να σώσει το τομάρι του…

Ο Παναθηναϊκός την… πάτησε στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ και πλέον είναι αναγκασμένος να παίξει για τη ζωή του στο Φάληρο για να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του

Να σώσει το τομάρι του…

Ο Παναθηναϊκός πίστεψε πως επειδή είχε μείνει ακόμα στο Βερολίνο και πως επειδή είναι πρωταθλητής Ευρώπης θα έρθουν και θα του εναποθέσουν στα πόδια του το Κύπελλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Φυσικά άπαντες στο «τριφύλλι» αντιλήφθηκαν με τον πλέον σκληρό τρόπο πως αυτό προφανώς δεν μπορεί να συμβεί και τώρα τρέχουν!

Είναι υποχρεωμένοι πλέον να πάνε απόψε (7/6) στο ΣΕΦ και να τα δώσουν όλα κάνοντας υπέρβαση για να ξαναπάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια τους.

Όπως φάνηκε από όλη τη διακύμανση του αγώνα ήταν θέμα ενέργειας, συγκέντρωσης και θέλησης στη «μάχη» του ΟΑΚΑ και ουσιαστικά εκεί κρίνεται σε μεγάλο ποσοστό η τύχη των τελικών.

Τα επιμέρους αγωνιστικά ζητήματα είναι κομμάτια του παιχνιδιού τα οποία περιμένουν οι προπονητές και είναι πανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν. Και από τις δύο πλευρές.

Για τον Παναθηναϊκό λοιπόν είναι βασικό να παρουσιαστεί πνευματικά σκληρός, να αντέξει στην πίεση της έδρας και να κάνει σωστά όσα έχει σχεδιάσει.

Το έχει ξανακάνει, έχει κερδίσει μέσα στο ΣΕΦ, όταν μάλιστα ελάχιστοι τον πίστευαν, αλλά για να το καταφέρει πρέπει να το θέλει περισσότερο από τον αντίπαλό του.

Η επιλογή των… ανευθύνων να βάλουν τα ματς κάθε δύο ημέρες, θα αρχίσει να βαραίνει το σώμα και το μυαλό των παικτών, οι οποίοι θα πρέπει να αντέξουν στη μάχη πρώτα από όλα με τον ίδιο τον εαυτό τους και μετά με τον αντίπαλο.

Μια απάνθρωπη επιλογή ανθρώπων που ανέβαλαν για «ψύλλου πήδημα» αγώνες μέσα στη σεζόν και στο τέλος έτρεχαν να βρουν τρόπους να τελειώσουν άρον - άρον το πρωτάθλημα.

Καλά κάνουν βέβαια αφού ούτε καν στο συνδικαλιστικό όργανο των παικτών δεν βγάζει μιλιά. Όταν όμως πρόκειται να κοπεί έστω και ένα ευρώ βγάζουν νύχια και δόντια…

Κομβικό ρόλο λοιπόν στο ντέρμπι του Φαλήρου θα έχουν οι Λεσόρ, Ναν και Σλούκας από τους οποίους ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να βάλουν μεγάλα σουτ και να κρατήσουν τους «πράσινους» μέσα στο παιχνίδι έως το τέλος.

Το παιχνίδι είναι… μισός τίτλος, διότι εάν γίνει 2-0 η σειρά, τότε η κατάσταση δεν θα έχει γυρισμό…