Ολυμπιακός: Η ώρα του Πίτερς

Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του μπροστάρη, συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και είναι πανέτοιμος για τους τελικούς.

Ολυμπιακός: Η ώρα του Πίτερς

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ελαφρώς υποτονικός στην προημιτελική σειρά κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Με εξαίρεση ένα καλό παιχνίδι που έκανε στη Βαρκελώνη, στα υπόλοιπα κινήθηκε σε... ρηχά νερά. Ο Αμερικανός φόργουορντ, όμως, από το φάιναλ φορ και μετά, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και έχει εξελιχθεί σε παίκτη-πρωταγωνιστή για τον Ολυμπιακό. Έχει βρει ρυθμό στην επίθεση, σουτάρει με καλά ποσοστά από την περιφέρεια και δίνει σταθερά σκορ στην ομάδα του. Δείχνει ένα αρκετά σοβαρό πρόσωπο, λες και έχει μπει σε αποστολή. Στόχος του η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εμπνέει και πάλι υψηλό βαθμό σιγουριάς και εμπιστοσύνης όταν η μπάλα πηγαίνει στα χέρια του. Παίζει μπάσκετ με υψηλότερη αυτοπεποίθηση και με περισσότερο αγωνιστικό θράσος. Είναι χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Βερολίνο, έχοντας μέσον όρο 21,5 πόντους, με 62,5% στα δίποντα, 76,9% στα τρίποντα (10/13 τρίποντα) και 100% ευστοχία στις βολές. Σε όλα αυτά προσθέστε 8,0 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

Ο μουσάτος πάουερ φόργουορντ, όμως, συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Στο 1-0 στο ΣΕΦ κόντρα στο Περιστέρι, μέτρησε 22 πόντους με 5/7 τρίποντα, συν 8 ριμπάουντ, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο 2-0 που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Μέτρησε 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη σκληράδα και δεν διστάζει να βάλει τα χέρια και τα πόδια του στη φωτιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστούν παίκτες-πρωταγωνιστές στους τελικούς, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ναι μεν είναι ομάδα που ποντάρει στο «εμείς» και όχι στο «εγώ», αλλά και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά θα πρέπει και οι κομβικοί παίκτες να κάνουν το βήμα μπροστά. Οι Πειραιώτες θα ποντάρουν στο εκτελεστικό ένστικτο του Άλεκ Πίτερς, στην έφεση του στο σουτ, αλλά και στην ευχέρειά του στο σκορ. Θα αναμένουν από εκείνον να παρουσιαστεί ουσιαστικός και συνεπής στους τελικούς.

Γενικότερα φέτος κάνει εξαιρετική σεζόν. Ολοκλήρωσε την αγωνιστική χρονιά στην Ευρωλίγκα όντας ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13,1 πόντους, έχοντας 58,6% στα δίποντα και 53,5% στα τρίποντα, συν 4,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ μέσον όρο ανά παιχνίδι. Οι Πειραιώτες φέτος επιβράβευσαν την αγωνιστική του εξέλιξη, προσφέροντάς του ένα γενναιόδωρο νέο συμβόλαιο και θα αναμένουν από εκείνον στους τελικούς να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του. Θα πρέπει όμως και οι «ερυθρόλευκοι» να δουλέψουν για εκείνον, να βγάλουν φάσεις για τον Άλεκ Πίτερς, βοηθώντας τον να αναδείξει το ταλέντο του.