Basket League: Από ντέρμπι σε ντέρμπι

Το σαββατιάτικο πρόγραμμα της Basket League περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις με πολύ μεγάλο αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα και η βαθμολογία. 

Basket League: Από ντέρμπι σε ντέρμπι

Με ντέρμπι θα αρχίσει και με ντέρμπι θα ολοκληρωθεί η 15η αγωνιστική της Basket League. Η αρχή (20/1, 17:15, ΕΡΤ3) θα γίνει στο κλειστό των Άνω Λιοσίων όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Η ΑΕΚ (6η, 6-8) προέρχεται από το δεύτερο φετινό της, σερί δύο ηττών αφού έχασε από τον Ολυμπιακό εντός και τον Απόλλωνα εκτός έδρας. Η «Ένωση» σημείωσε εντός έδρας τις πέντε από τις έξι νίκες της, φτάνοντας σε μεγάλες, επιθετικά, επιδόσεις αφού σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν έπεσε κάτω από τους 90 πόντους. Νίκησε κατά σειρά Απόλλωνα, Καρδίτσα, Κολοσσό, ΠΑΟΚ και Μαρούσι με έναν μέσο όρο 95,4 πόντων.

Ο Άρης (5ος, 7-7) πάει στο ντέρμπι ερχόμενος από την ήττα στην Καρδίτσα που ήταν η τρίτη συνεχόμενη στην οποία υποχρεώθηκε μακριά από το Nick Galis Hall, αφού είχαν προηγηθεί εκείνες στο Λαύριο και στο ΣΕΦ. Έτσι βρέθηκε σε αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων εκτός έδρας (3-4) κάτι που έγινε στο τέλος της κανονικής περιόδου των προηγούμενων επτά σεζόν στη Basket League.

Το δεύτερο ντέρμπι του Σαββάτου (20/1, 20:15, ΕΡΤ3) μετά από εκείνο των Άνω Λιοσίων, θα γίνει στην Πάτρα. Δύο από τις τρεις ελληνικές ομάδες που θα είναι παρούσες στους «16» του BCL, θα τεθούν αντιμέτωπες. Ο Προμηθέας θα υποδεχτεί το Περιτέρι.

Ο Προμηθέας (3ος, 9-5) προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη του επί του Αμαρουσίου ενώ πριν από αυτήν είχε τρεις ήττες στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του. Έχει ρεκόρ 6-1 στο «Δ.Τόφαλος», διασφαλίζοντας το θετικό, εντός έδρας, πρόσημο στην κανονική περίοδο για 7η συνεχόμενη σεζόν. Είναι κάτι που δεν κατάφερε μόνο στην παρθενική σεζόν του στη Basket League, το 2016-17 όταν είχε ρεκόρ 6-7.

Το Περιστέρι (4ο, 8-6) προέρχεται από την πλευρά του, από την εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ που ήταν η 8η στα τελευταία 11 παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα, μετά το αρχικό 0-3. Εκτός έδρας έχει περιοριστεί σε μία νίκη σε έξι ματς –εκείνη επί του Αμαρουσίου για την 5η αγωνιστική- και θα πρέπει να κάνει μόνο νίκες για να αποφύγει το αρνητικό, εκτός έδρας πρόσημο. Είναι κάτι που έκανε για τελευταία φορά στη σεζόν 2019-20 όταν είχε απολογισμό 5-5 μακριά από την έδρα του.

Το προφίλ της 15ης αγωνιστικής:

Σήμερα (20/1)

ΟΚΑΛ, 17.15 (ΕΡΤ3): ΑΕΚ – Άρης, Καρπάνος-Τηγάνης-Μπακάλης (Κυρτάτας)

«Δ. Τόφαλος», 20.15 (ΕΡΤ3): Προμηθέας – Περιστέρι, Παπαπέτρου-Τσιμπούρης-Τσώνος (Δημόπουλος)

Αύριο (21/1)

ΠΑΟΚ, 17.15 (ΕΡΤ3): ΠΑΟΚ – Λαύριο, Τσολάκος-Μαρινάκης-Μαγκλογιάννης (Λαζαρίδης)

Καλλιθέας, 18.00 (ERT SPORTS 1): Κολοσσός – Απόλλων, Πουρσανίδης-Ζακεστίδης-Χριστινάκης (Νικηφορίδης)

«Γ. Μπουρούσης», 20.15 (ΕΡΤ3): Καρδίτσα – Μαρούσι, Αγραφιώτης-Θεονάς-Κατραχούρας (Μανάσης)

Δευτέρα (22/1)

ΟΑΚΑ, 20.15 (ΕΡΤ3): Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Τσαρούχα-Συμεωνίδης-Πιτσίλκας (Νιγιάννης-Παυλόπουλος)

Η βαθμολογία: