Η πολυμετοχικότητα δεν δίνει άμεσες λύσεις
Το πλάνο που παρουσίασε χθες στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης ο Λευτέρης Αρβανίτης αφορά την πολυμετοχικότητα στην ΚΑΕ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτή να αποτελέσει σήμερα τις άμεσες λύσεις που χρειάζεται το τμήμα μπάσκετ για να επιστρέψει στην κανονικότητα.
Η εφαρμογή ενός μοντέλου πολυμετοχικότητας θα πρέπει να γίνει όταν θα υπάρχουν… ήρεμα νερά. Ο Άρης είναι σε μεγάλες φουρτούνες, ο Άρης χρειάζεται άμεσα ρευστό, “ζεστό” χρήμα, για να μπορέσει να καλύψει βασικές ανάγκες της… ύπαρξής του.
Η στροφή που έκανε χθες ο ΑΣ Άρης προς τον κόσμο της ομάδας, επί της ουσίας αναδεικνύει το μεγάλο κενό που υπάρχει στον σύλλογο και από ανθρώπους για να στηρίξουν μια προσπάθεια σε οικονομικό επίπεδο και από ανθρώπους που έχουν νέες ιδέες και όραμα για να το μεταδώσουν στον κόσμο.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Ο Λευτέρης Αρβανίτης προσπάθησε και προσπαθεί με τις λιγοστές δυνάμεις που έχει, για να “συμμαζεύει” κάποια πράγματα στην ΚΑΕ ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη και με την εμπειρία από τις προηγούμενες θητείες του.
Δυστυχώς, ο Άρης χρειάζεται σήμερα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο χρήματα, ανθρώπους που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα καταθέσουν σημαντικά ποσά. Αυτοί που θα το κάνουν αυτό, θα είναι και αυτοί που θα πρέπει να διοικήσουν, βάσει απλής λογικής.
Στον Άρη δεν υπάρχουν τέτοιοι. Κι αν υπάρχουν, δεν ενδιαφέρονται, είτε γιατί θεωρούν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν, είτε έχουν κουραστεί να πληρώνουν κάθε τρεις και λίγο.
Η πολυμετοχικότητα θα μπορούσε να αποτελέσει λύση, αλλά στο ίδιο οικονομικό περιβάλλον που κινείται η ΚΑΕ, κινείται και ο κόσμος της. Δουλειές δεν υπάρχουν, η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο διέρχεται τεράστια κρίση, ο απλός κόσμος δεν πάει καν διακοπές για 4-5 μέρες, προκειμένου να κρατήσει χρήματα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Πώς αυτός ο κόσμος θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ άμεσα; Διότι άμεσα ο Άρης χρειάζεται τουλάχιστον 300-400 χιλιάδες ευρώ για να λειτουργήσει και να μην έχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.
Για τη συμμετοχή ούτε 150 μελών στη χθεσινή γενική συνέλευση δεν μπορεί να σχολιάσει κανείς κάτι άλλο πέρα από προβληματισμό, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα αδιαφορία. Μπορεί να σημαίνει και κούραση, διότι για άλλη μια φορά δεν ακούστηκε κάτι καινούριο, κάτι ελπιδοφόρο σε μια γενική συνέλευση του Άρη για το μπάσκετ…