Καντσελιέρι: «Η νοοτροπία νικητή έρχεται σιγά - σιγά»

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι σχολίασε την ήττα του ΠΑΟΚ επί της Σόλνοκι στο FIBA Europe Cup..

Καντσελιέρι: «Η νοοτροπία νικητή έρχεται σιγά - σιγά»

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ζολνόκι για την τρίτη αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Οι «ασπρόμαυροι» επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους με αποτέλεσμα να φτάσουν εύκολα στη νίκη με 82-66.

Για τον αγώνα o Mάσιμο Καντσελιέρι είπε: «Μου άρεσαν πολλά σήμερα. Η δουλειά μου είναι να κάνω την ομάδα να καταλαβαίνει κάθε λεπτό που περνάει στο παρκέ. Η νοοτροπία νικητή έρχεται σιγά - σιγά, μου άρεσε πολύ το τρίτο δεκάλεπτο. Δεν ήθελα να είναι κανένας χαλαρός όταν φτάσαμε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Θέσαμε τον τόνο και κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε, θα τα δίνουμε όλα στο παρκέ».

Για την έλευση του Άλεξ Αντετοκούνμπο σχολίασε: «Θα ξεκινήσει τη διαδικασία προσαρμογής σταδιακά. Συζητήσαμε μαζί του, έχουμε καθαρές ιδέες και δε θα αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Θα πάρει τον χρόνο του και εμείς τον δικό μας, θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Είναι μια ενδιαφέρουσα ένεση ενέργειας. Μου αρέσει πως παίζουμε, πιστεύω στην ομάδα , το ίδιο και αυτός. Θα είναι μακρά διαδικασία και απαιτείται χρόνος και από τις δύο πλευρές».

Για το ματς που ακολουθεί κόντρα στην ΑΕΚ τόνισε: «Θα κάνουμε την προετοιμασία μας. Η ομάδα γνωρίζει πως η ΑΕΚ μετά τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ίσως είναι η τρίτη ομάδα και φαβορί για αυτή τη θέση μαζί με το Μαρούσι. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε τέλειο παιχνίδι και μεγάλη προσπάθεια. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην άμυνα για 40 λεπτά για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να παλέψουμε και να μην τους επιτρέψουμε να έχουν μια καλή μέρα».