Ολυμπιακός: Ο αιφνιδιασμός, ο Ντόρσεϊ και ο Βιλντόζα

Ο Ολυμπιακός που θέλει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, ο Tάιλερ Ντόρσεϊ που ψάχνει ρυθμό στην επίθεση και τα χαμόγελα για τον Λούκα Βιλντόζα. 

Ολυμπιακός: Ο αιφνιδιασμός, ο Ντόρσεϊ και ο Βιλντόζα

Ένα από τα πράγματα που δουλεύει αρκετά ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι, είναι το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το σπορ τα τελευταία χρόνια, έχει πάει στην ταχύτητα και στο σουτ. Το ρόστερ είναι στελεχωμένο με παίκτες με έφεση στο σουτ και στο τρίποντο, αλλά και με αθλητές που μπορούν να τρέξουν περισσότερο καλά στον χώρο. Αν και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αρέσκεται να παίζει καλό σετ παιχνίδι, εξαντλώντας το «24άρι» με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλει η ομάδα του να στραφεί μόνο σε αυτό το κομμάτι.

Έχει τη διάθεση ο Ολυμπιακός να πάει σε περισσότερες κατοχές, σε υψηλότερο τέμπο, ψάχνοντας το καλάθι είτε σε πρωτεύοντα, είτε σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Και η ομάδα του Πειραιά έδειξε τις διαθέσεις της κόντρα στο Λαύριο, σημειώνοντας 22 πόντους στο τρανζίσιον. Σωστή επικοινωνία, γρήγορα αντανακλαστικά, σωστά τρεξίματα σε γραμμές στον αιφνιδιασμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας, θα δώσουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε αυτό το κομμάτι. Είναι σημαντικό όμως η ομάδα να παίζει γρήγορα και όχι βιαστικά, ώστε να γλιτώνει ορισμένα εύκολα λάθη, τα οποία μπορεί να κοστίσουν με εύκολα καλάθι για τον αντίπαλο.

Εκτός ρυθμού ο Ντόρσεϊ

Αν εξαιρέσουμε το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο του Τάιλερ Ντόρσεϊ στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο οποίο δεν έχανε τρίποντο, ακολούθως ο παίκτης δείχνει να έχει... ξεφουσκώσει. Γιατί και στο δεύτερο μέρος εκείνης της αναμέτρησης δεν ήταν καλός. Ούτε και στη συνέχεια. Κινήθηκε σε... ρηχά νερά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη (είχε 1/5 σουτ) σκοράροντας κυρίως με βολές, ενώ τα βρήκε και σκούρα απέναντι στην πιεστική άμυνα που συνάντησε. Δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση ούτε και απέναντι στο Λαύριο, μετρώντας μόλις 4 πόντους, με 1/6 σουτ (0/4 τρίποντα). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το κατάλαβε και ακολούθως τον κράτησε στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη επιθετικά ώστε να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες.

Έχει κέφια ο Βιλντόζα!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύεται στο παρκέ τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, στηρίζει τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και από πίσω τους έρχεται ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος πότε παίζει στον «άσο» και άλλοτε στη θέση «2». Η αλήθεια είναι πως ο Αργεντινός γκαρντ έχει υψηλό κίνητρο, παίζει με διάθεση και βγάζει ενέργεια στο παρκέ. Έχει στο μυαλό του πρώτα την πάσα και ύστερα το σουτ, αλλά δεν θα διστάσει να πάρει προσπάθειες. Το έδειξε και στο Λαύριο πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Μοίρασε 5 ασίστ, διάβαζε καλά το παιχνίδι του αντιπάλου, μάζεψε 5 ριμπάουντ, ενώ σημείωσε και 9 πόντους, μετρώντας 3/4 τρίποντα! Το έχουμε επισημάνει και άλλες φορές πως φέτος ο Λατινοαμερικανός έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε «χρυσή» μεταγραφή για τους Πειραιώτες.