«Εχθρός του καλού το καλύτερο»

Με την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν ο Παναθηναϊκός έκανε… ένεση ποιότητας και προσωπικότητας στην πεντάδα του και έδειξε πως είναι αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει ξανά

«Εχθρός του καλού το καλύτερο»

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια ακόμα προσθήκη στο ρόστερ του αποκτώντας τον Τσεντί Οσμάν, έναν παίκτη με πολλή ποιότητα, παραστάσεις και ισχυρή προσωπικότητα.

Ο 29χρονος Τούρκος φόργουορντ έρχεται στο ΟΑΚΑ για να δώσει στους «πράσινους» αυτό που λείπει από τα τριάρια του. Δηλαδή όγκο και ενέργεια, που δεν έχει ο Γκριγκόνις και ευχέρεια στο σκοράρισμα που δεν διαθέτει ο Παπαπέτρου.

Παράλληλα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» θα μπορεί να δίνει λύσεις στη θέση του πάουερ φόργουορντ προσφέροντας αξιοπιστία στις επιλογές του Εργκίν Αταμάν.

Είναι μια λύση που προσφέρει ποιότητα στο ρόστερ και στον Αταμάν την ευχέρεια να κάνει πολλούς συνδυασμούς στις πεντάδες που θα χρησιμοποιεί.

Φυσικά την ίδια στιγμή προκαλείται… συμφόρηση στο έμψυχο δυναμικό και στη θέση του σμολ φόργουορντ ειδικά, αφού θα πρέπει να μοιραστεί χρόνος σε τρεις πρωτοκλασάτους παίκτες που χρειάζονται συμμετοχή και ρόλο για να είναι «ζεστοί» και να μπορούν να προσφέρουν.

Εδώ θα πρέπει ο ίδιος ο Αταμάν να βάλει τα… δυνατά του για να διαχειριστεί τους ρόλους, τις φιλοδοξίες και τις πιθανές… μουρμούρες μέσα στη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Παναθηναϊκός ισχυροποιείται σημαντικά με την απόκτηση του Τούρκου φόργουορντ αποκτώντας ενέργεια και αξιοπιστία. Είναι προφανές πως στο «τριφύλλι» δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη...

Από εκεί και πέρα τα δύο πρώτα «δείγματα γραφής» της ομάδας στο τουρνουά της Λουμπλιάνας δεν είναι αντιπροσωπευτικά, διότι έλλειπαν πέντε σημαντικοί παίκτες (Σλούκας, Ναν, Αντετοκούνμπο, Λεσόρ, Γιουρτσεβέν). Για το λόγο αυτό άλλωστε έπαιζαν σέντερ οι Μήτογλου και Χουάντσο, αλλά και ο νεαρός Σαμοντούροφ μόνο ως τεσσάρι.

Σε κάθε περίπτωση όμως η ηγετική φυσιογνωμία του Λορέντζο Μπράουν ήταν καταλυτική και στα δύο ματς, καθώς έδειξε ωριμότητα και ετοιμότητα να βοηθήσει την ομάδα σαν να έπαιζε και πέρσι στους «πράσινους».

Φυσικά ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά το να κερδίζει με τόσες απουσίες την πλήρη Εφές Αναντολού είναι ένας καλός οιωνός για τον Παναθηναϊκό…