Oλυμπιακός - Πρίντεζης: Tο πάρτι της ζωής του

Ο Γιώργος Πρίντεζης βίωσε μία αφιερωματική βραδιά αντάξια της καριέρας του και την έκλεισε με ονειρικό τρόπο - Πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας.

Oλυμπιακός - Πρίντεζης: Tο πάρτι της ζωής του

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένας από τους σημαντικότερους και κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι ψέματα πως αν γινόταν ψηφοφορία για τον αθλητή που το πρόσωπό του θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο έμβλημα της ομάδας, ενδεχομένως και να ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων. Όχι απλά ήταν φίλαθλός της ομάδας από μικρό παιδί, αλλά ακολούθως έπαιξε και για αυτήν, κατακτώντας σχεδόν τα πάντα.

Πήγε στον Ολυμπιακό σε ηλικία μόλις 15 ετών, αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα για 19 χρόνια, έδωσε τίτλους, πρωταθλήματα, Ευρωλίγκες και ήταν ο άνθρωπος που με το δικό του σουτ επανέφερε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης το 2012. Ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, ένας φόργουορντ από τους καλύτερους όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, αλλά πάνω από όλα άνθρωπος. Με ήθος, εντιμότητα αλλά και ευγένεια. Παρά τα όσα έχει καταφέρει, μπόρεσε να μείνει ταπεινός και σεμνός, βάζοντας πάντα στην ομάδα το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Ευτυχώς μέρος από το dna του συνεχίζει να βρίσκεται ακόμη στην ομάδα.

Στην τελετή που έγινε στο ΣΕΦ προς τιμήν του, όλοι οι καλεσμένοι του είναι φανερά συγκινημένοι. Στις επτά καρέκλες που τοποθετήθηκαν, αριθμός συμβολικός, βρέθηκαν άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του. Όλοι είχαν δακρύσει. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Μπαρτζώκας, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου, Μίλαν Τόμιτς, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Έσταξαν... μέλι όχι μόνο για τον παίκτη, αλλά και για τον άνθρωπο Γιώργο Πρίντεζη. Δείγμα της επιρροής του στην ομάδα, αλλά και του ήθους του όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό. Το νικητήριο καλάθι του στο φιλικό κόντρα στην Μακάμπι, ήταν ένα ακόμη ονειρικό φινάλε, στο... πάρτι της ζωής του.

Το νούμερο «15» πέρασε μία για πάντα στην οροφή του ΣΕΦ. Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε στο πάνθεον όπως του άξιζε. Κάποια στιγμή στο παρελθόν, σε μία μεταξύ μας συνέντευξη, τον είχα ρωτήσει για τον λόγο που επέλεξε τον αριθμό «15». Μου απάντησε πως αυτό συνέβη τυχαία, «αυτό είχε περισσέψει». Το «15» όμως συμβόλιζε αρκετά πράγματα. Παρουσιάστηκε στον Ολυμπιακό σε ηλικία μόλις 15 ετών και αυτό συνέβη στην επιστροφή του νούμερο «15» Ντέιβιντ Ρίβερς. Παράλληλα, το δικό του καλάθι, στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης στον τελικό της Πόλης το 2012, επανέφερε τον Ολυμπιακό στη θέση του ύστερα από 15 χρόνια. Τελικά, μάλλον το «15» ήταν που διάλεξε τον Γιώργο Πρίντεζη και όχι εκείνος το νούμερο...