Ολυμπιακός: Αυτές οι κινήσεις μένουν

Το ΦΩΣ αναλύει το αγωνιστικό πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει της νέας σεζόν - Τα δεδομένα στο ρόστερ για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής.

Ολυμπιακός: Αυτές οι κινήσεις μένουν

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μία ιστορική σεζόν. Η αγωνιστική χρονιά που έρχεται συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του πειραϊκού συλλόγου, ο οποίος έχει ευρωπαϊκούς τίτλους και διακρίσεις στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα. Κάθε τμήμα έχει υψηλές βλέψεις για τη νέα σεζόν και δεν είναι μυστικό πως στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος σε όλα τα σπορ, αλλά και νέες ευρωπαϊκές επιτυχίες. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, λοιπόν, θέλει να παρουσιάσει μία ισχυρή ομάδα μπάσκετ ενόψει της νέας σεζόν, η οποία θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κάνοντας μία αξιολόγηση, αλλά και την απαραίτητη αυτοκριτική ύστερα από μία σεζόν που τέλειωσε με άδοξο τρόπο, στο μεγάλο λιμάνι έφτιαξαν το πλάνο τους. Με ψυχραιμία, ηρεμία, αλλά και με έξτρα κίνητρο ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει και πάλι στην κορυφή. Αυτό που τονίστηκε ήταν πως η ομάδα διαθέτει έναν καλό κορμό παικτών, ο οποίος πρέπει όμως να ενισχυθεί με ποιότητα, αλλά και με ελληνικό στοιχείο. Πρώτη επιλογή για την περιφέρεια ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεί, ο οποίος και επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι, ενώ ακολούθως προέκυψε η περίπτωση του Λούκα Βιλντόζα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε από παλιά τον Αργεντινό γκαρντ, καθώς θεωρεί πως μπορεί να ταιριάξει στο ερυθρόλευκο σύστημα, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Η συμφωνία με τον Κίναν Έβανς προχώρησε, σαν μία κίνηση κυρίως για το μέλλον, καθώς ο παίκτης αναμένεται να επιστρέψει από τον Φλεβάρη και μετά. Η περιφέρεια γέμισε, καθώς στα γκαρντ υπάρχουν ήδη οι Γκος, Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, Λαρεντζάκης, Μήτρου-Λονγκ, συν τον Έβανς όταν γυρίσει, ενώ στο «2» μπορεί να παίξει και ο ΜακΚίσικ.

Η θέση «5» είναι γεμάτη με τους Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μόουζες Ράιτ και αυτό που ψάχνει πλέον ο Ολυμπιακός είναι ένας φόργουορντ με έφεση στο σκορ. Πρώτος και ξεκάθαρος στόχος ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον οποίο οι Πειραιώτες έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία, αλλά μένει να αποφασίσουν οι Ράπτορς. Με την ενδεχόμενη έλευση του Βούλγαρου, θα πάει στο «4» μαζί με τον Πετρούσεφ, ενώ ο Πίτερς θα χαμηλώσει στο «3». Αν επιστρέψει ο Σάσα Βεζένκοφ, το πιθανότερο είναι πως το ρόστερ θα κλείσει ενόψει της νέας σεζόν, με εξαίρεση κάποια προσθήκη επιπλέον γηγενούς μπασκετμπολίστα.

Στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ, τότε ο Ολυμπιακός θα στραφεί σε άλλη περίπτωση παίκτη που να αγωνίζεται στα φόργουορντ. Κυρίως σε «3άρι» και λιγότερο σε «4άρι». Έναν παίκτη που να παίξει τη θέση μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά και τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Προς το παρόν, απαιτείται υπομονή, με τους Πειραιώτες να αναμένουν τις εξελίξεις με τους Ράπτορς και τον Βεζένκοφ.