Ολυμπιακός: Η δελεαστική περίπτωση του Εβάν Φουρνιέ

Η ξεχωριστή περίπτωση του Γάλλου σμολ φόργουορντ, Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος βρίσκεται στα ραντάρ του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Η δελεαστική περίπτωση του Εβάν Φουρνιέ

O Ολυμπιακός βρήκε παίκτη για τη θέση «2», με την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ και παράλληλα κοιτάζει και μπασκετμπολίστα με έφεση στο σκορ, ο οποίος να μπορεί να παίξει κατά κύριο λόγο στο «3», αλλά και στο «4».

Μία άκρως δελεαστική πρόταση πάντως που έρχεται στο προσκήνιο, είναι εκείνη του εξαιρετικού σμολ φόργουορντ, Εβάν Φουρνιέ. Ο 31χρονος Γάλλος διεθνής μπασκετμπολίστας, αποδεσμεύτηκε από τους Ντιτρόιτ Πίστονς και βγαίνει ελεύθερος στην αγορά. Συνολικά στην καριέρα του στο ΝΒΑ, έχει αποκομίσει κάτι παραπάνω από 145.000.000 δολάρια, οπότε το κίνητρο του πλέον, δεν είναι τόσο το οικονομικό, όσο το αγωνιστικό.

Θα επιδιώξει να συνεχίσει σε σύλλογο (εφόσον του παρουσιαστεί η ευκαιρία) που θα έχει υψηλές βλέψεις στο ΝΒΑ, ή θα επιστρέψει στην Ευρώπη; Για το τελευταίο δεν παρουσιάζεται αρνητικός, είναι μία σκέψη που υπάρχει στο μυαλό του και είναι δεδομένο πως ομάδες από την Ευρωλίγκα θα τον προσεγγίσουν. Μία από αυτές αναμένεται να είναι ο Ολυμπιακός (ειδικά στο σενάριο που ο Σάσα Βεζένκοφ παραμείνει στο ΝΒΑ), ο οποίος θέλει παίκτη με τα χαρακτηριστικά του. Ένας σμολ φόργουορντ (παίζει άνετα στο «2» και στο «3») με έφεση στο σκορ, αλλά και με καλό χέρι από την περιφέρεια.

Να τονίσουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν (κατά τη διάρκεια του φάιναλ φορ του 2022 στο Βελιγράδι), ο Εβάν Φουρνιέ είχε μιλήσει από μόνος του με κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα, λέγοντας τα εξής: «Αν μια μέρα γυρνούσα στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω εκεί που θέλω, θα το έκανα για τον Ολυμπιακό. Παραμένει ένα σπουδαίο κλαμπ». Δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, τo κασέ του σίγουρα δεν θα είναι χαμηλό, αλλά... ό,τι πληρώσεις παίρνεις.