Ο αυτοκαταστροφικός Σεμπάστιαν Φέτελ
Ο Γερμανός έχασε μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία να στεφθεί για πέμπτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής.
Από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς η Ferrari έδειχνε πως μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα εκθρονίζοντας την Mercedes που είχε μετατρέψει την κορυφή σε παράσταση για ένα ρόλο.
Ο βασικός διεκδικητής του τίτλου ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον. Η σεζόν ξεκίνησε ελπιδοφόρα για τον Γερμανό πιλότο που πήρε την νίκη στα δύο πρώτα Γκραν Πρι εν αντιθέσει με τον Βρετανό που ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Οι μάχες ολοένα και μεγάλωναν με τους δύο οδηγούς να ονειρεύονται τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα τους.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Ο δυναμισμός του Φέτελ έδειχνε πως δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς για εκείνον και την Scuderia τα πράγματα δεν εκτυλίχθηκαν όπως θα ήθελαν. Ξαφνικά ο Γερμανός υπέπεσε σε μία σειρά από προσωπικά λάθη τα οποία ήρθαν να προστεθούν στις λανθασμένες αποφάσεις της ομάδας κατά την διάρκεια των αγώνων. Φυσικά κερδισμένος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον και η ομάδα του που στο τέλος πανηγύρισαν τον τίτλο.
Τρανό παράδειγμα των όσων έχουν γραφτεί είναι οι θέσεις που κατέλαβε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα στους δέκα αγώνες που είχαν απομείνει μόνο μία φορά τερμάτισε πρώτος διαγράφοντας έτσι το πολύ καλό ξεκίνημα του.
Οι αριθμοί μαρτυρούν πως ο οδηγός της Ferrari δεν διαχειρίστηκε καθόλου καλά το φαινομενικό του προβάδισμα στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος δείχνοντας το κακό του αγωνιστικά πρόσωπο στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς.
Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει την εμφάνιση του στο Χόφενχαϊμ όταν ήταν πρωτοπόρος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ξαφνικά βρέθηκε εκτός πίστας δίνοντας την ευκαιρία στον Χάμιλτον να πάρει την νίκη που του έδωσε την απαιτούμενη ψυχολογία για την συνέχεια;
Το ντεφορμάρισμα του Φέτελ μέσα από αριθμούς:
Πρώτο μισό του πρωταθλήματος:
1) Αυστραλία: 1η θέση
2) Μπαχρέϊν: 1η θέση
3) Κίνα: 8η θέση
4) Αζερμπαϊτζάν: 4η θέση
5) Ισπανία: 4η θέση
6) Μονακό: 2η θέση
7) Καναδάς: 1η θέση
8) Γαλλία: 5η θέση
9) Αυστρία: 3η θέση
10) Μεγ.Βρετανία: 1η θέση
11) Γερμανία: Εγκατάλειψη
12) Ουγγαρία: 2η θέση
Σύνολο: 189
Δεύτερο μισό του πρωταθλήματος:
13) Βέλγιο: 1η θέση
14) Ιταλία: 4η θέση
15) Σιγκαπούρη: 3η θέση
16) Ρωσία: 3η θέση
17) Ιαπωνία: 6η θέση
18) Αμερική: 4η θέση
19) Μεξικό: 2η θέση
20) Βραζιλία: 6η θέση
21) Άμπου Ντάμπι: 2η θέση
Σύνολο: 131
Διαβάστε επίσης:
Λιούις Χάμιλτον: Η αντεπίθεση ενός ώριμου πρωταθλητή