Οζιέ: Αποθέωσε τον Ροβανπέρα και ετοιμάζεται να... πετάξει στη Φινλανδία

Το εγκώμιο του συμπαίκτη του στην Toyota GR, Κάλε Ροβανπέρα έπλεξε ο Σεμπαστιάν Οζιέ

Οζιέ: Αποθέωσε τον Ροβανπέρα και ετοιμάζεται να... πετάξει στη Φινλανδία

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος επιστρέφει στα γρήγορα ράλι σε χαλίκι για πρώτη φορά από το 2021, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει πολλά για να φτάσει την ταχύτητα του Φινλανδού συμπαίκτη του. Ωστόσο, ο Γάλλος διέψευσε την πρόσφατη έλλειψη πρακτικής αγώνα σε αυτό το στυλ ράλι, τρέχοντας σε θέση βάθρου από την αρχή του αγώνα με έδρα τη Λιέπαγια.

Λίγο μετά τον τερματισμό του στη δεύτερη θέση 39,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ροβανπέρα, ο Οζιέ δήλωσε: «Ο Κάλε ήταν άφταστος αυτό το Σαββατοκύριακο, γι' αυτό του αξίζουν πολλά μπράβο. Η ταχύτητά του ήταν αναμενόμενη, αυτό είναι το αγαπημένο του προφίλ δρόμου και έχει γεννηθεί εδώ σε αυτοκίνητο ράλι. Νομίζω ότι η δεύτερη θέση ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πετύχουμε, αυτός ήταν ο στόχος και, όπως ξέρετε, δεν λέω συχνά ότι ο στόχος μου είναι να είμαι δεύτερος!»

Ερωτηθείς αν τον βοήθησε η ευνοϊκότερη θέση εκκίνησης του συναδέλφου του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Οζιέ παρέμεινε μεγαλόψυχος, λέγοντας: «Η θέση εκκίνησης θα ήταν ένα μεγάλο πράγμα, αλλά ακόμα και σε ίση [θέση στο δρόμο] θα ήταν πολύ δύσκολο να παλέψω μαζί του».

Ο Οζιέ θα έχει άλλη μια ευκαιρία να αναμετρηθεί με τον team-mate του σε παρόμοιο έδαφος στο Secto Rally Finland (1 - 4 Αυγούστου) αυτή την εβδομάδα, στον ενδέκατο γύρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Ενώ έχει κερδίσει τον αγώνα μία φορά το 2013, ο Ροβανπέρα εξακολουθεί να αναζητά τον παρθενικό του θρίαμβο στο εγχώριο έδαφος.

«Το Ράλι Φινλανδίας είναι ένας μοναδικός αγώνας στο πρωτάθλημα, που νομίζω ότι κάθε οδηγός αγαπάει να οδηγεί», δήλωσε ο Οζιέ. «Θα προσπαθήσω να φέρω ό,τι μπορώ για να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας. Μετά από ένα διάλειμμα από την οδήγηση σε πραγματικά γρήγορα ράλι, νομίζω ότι είχα καλή ταχύτητα και ένα καλό Σαββατοκύριακο στη Λετονία και ελπίζω να το μεταφέρω αυτό στη Φινλανδία».