Στην Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R

Tο νέο Honda Civic Type R κυκλοφορεί πλέον και στην ελληνική αγορά.

Στην Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R

Το νέο Honda Civic εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο VTEC Turbo κινητήρας που έχει χωρητικότητα 1.996 κ.εκ. και αποδίδει 329 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 420 Nm ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους και σταθερά από τις 2.500 έως τις 4.000 σ.α.λ. Ζυγίζει 1.429 κιλά και προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 275 χλμ./ώρα.

Η σχεδίαση του νέου Honda Civic Type R έγινε με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής. Οι εισαγωγές είναι απόλυτα μελετημένες έτσι ώστε να παρέχουν την απαραίτητη δύναμη που απαιτείται ώστε να αποδίδει τα μέγιστα σε δρόμο και πίστα. Το diffuser μαζί με την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος παρέχουν αυξημένη κάθετη δύναμη, βελτιώνοντας την ευστάθεια.

Η εσωτερική διακόσμηση και η ποιότητα κάνουν ένα τεράστιο άλμα στη νέα γενιά. Τακτοποιημένος και λειτουργικός, ο πίνακας οργάνων δείχνει premium. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από δύο απεικονίσεις τού πίνακα οργάνων. Τα όργανα «R» έχουν έναν μη γραμμικό στροφόμετρο που σε κάποιους από εμάς θύμισε το θρυλικό S2000.

Πάνω από τα χειριστήρια HVAC υπάρχει μια οθόνη αφής 9,0 ‘’ που λειτουργεί γρήγορα και διαισθητικά και διαθέτει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto. Ένα μεγάλο μέρος του σεβασμού που σου γεννάται στον δρόμο προς τη δουλειά είναι η ποιότητα κύλισης. Ρυθμισμένα στο Comfort, τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ είναι υπάκουα. Κάποια απότομα κτυπήματα αντηχούν στην καμπίνα, αλλά στην ουσία το Type R δέχεται μικρές καταπονήσεις.

Το νέο μοντέλο της Honda βρίσκεται στην κυκλοφορία με υπερπλήρη εξοπλισμό και τιμή στα 69.900 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τιμή προ φόρων είναι 43.252 ευρώ.