Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift

Το νέο Suzuki Swift έφτασε στην Ελλάδα και υπόσχεται άνετη οδήγηση με χαμηλό κόστος κατανάλωσης.

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift

Το νέο Suzuki Swift ήρθε για να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία του στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Κάτω από το μπροστινό καπό αναπαύεται το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης SHVS που λειτουργεί με τάση 12V (ακόμα ένα στοιχείο διαφοροποίησης του Swift σε σχέση με τον κανόνα των 48V), βάση του οποίου αποτελεί ένας νέος τρικύλινδρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.197 cc.

Η ισχύς φτάνει στους 82 PS και είναι επαρκέστατη για τις καθημερινές μετακινήσεις - πολύ περισσότερο που σε αυτή την ισχύ προστίθεται και η συνεισφορά του μικρού ηλεκτροκινητήρα ισχύος 3,0 PS ο οποίος παίζει, επίσης, τον ρόλο και της μίζας, και της γεννήτριας (ISG).

Όπως και η προηγούμενη γενιά, το Swift είναι διαθέσιμο τόσο ως προσθιοκίνητο, όσο και τετρακίνητο. Η έκδοση με τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς κάνει χρήση του συστήματος All Grip της ιαπωνικής εταιρείας. Σημειώστε, πως προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί με στόχο την υψηλή οικονομία καυσίμου. Επιπλέον, για όσους επιθυμούν υπάρχει και έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο CVT.

Όσον αφορά το εσωτερικό του η μεγάλη οθόνη 9 ιντσών, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Παρέχει πληθώρα πληροφοριών, χωρίς να απαιτεί μάστερ στους υπολογιστές, με απλή διαρρύθμιση, που περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές ενότητες, για να επιλέξεις με ένα πάτημα αυτή που επιθυμείς. Μια επιπλέον οθόνη κάτω από την μεγάλη του συστήματος πολυμέσων και των οριζόντιων αεραγωγών, αφορά τον κλιματισμό και συνοδεύεται από κάποια φυσικά χειριστήρια που κάνουν πιο εύκολη τη χρήση του.

Το νέο Swift θα ξεκινά από τις 18.770 ευρώ συνδυασμένο με το βασικό πακέτο εξοπλισμού GL, όταν το προηγούμενο Swift ξεκινούσε από τις 16.580 ευρώ. Στην αγορά θα τεθεί και το μοντέλο GLX το οποίο θα κοστίζει 21.570 ευρώ, καθώς αποτελεί την πιο πλούσια έκδοση του Swift.