Τσιτσιπάς: «Ανέβηκα ένα βουνό!»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πρόκριση του στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης παραδέχθηκε τη δυσκολία του να νικήσει τον Αργεντινό Ακόστα.

Τσιτσιπάς: «Ανέβηκα ένα βουνό!»

Αφού «έσβησε» δύο ματς μπολ του Φακούντο Ντίας Ακόστα και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης (για τέταρτη φορά στην καριέρα του), μ' ανατροπή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε:

«Ήμουν κοντά στην ήττα σε κάποια σημεία του ματς», είπε ο 25χρονος τενίστας.

«Φαινόταν σαν βουνό. Θύμισα στον εαυτό μου ότι φοράω ένα headbband με ένα βουνό και πως πρέπει να το ανέβω και αυτό με έκανε να συνεχίσω. Ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω το ίδιο επίπεδο σε όλο το ματς. Έπαιξε εκπληκτικά, τα έδωσε όλα. Είναι καλός παίκτης στο χώμα και υπάρχει λόγος που έχει τίτλο στο tour. Το επίπεδο του σήμερα το έδειξε αυτό».

Τον βοήθησε η αυτοπεποίθηση από τις συνεχείς νίκες (σ.σ. έφτασε τις 9 σερί στο χώμα);

«Έχοντας κερδίσει τόσα ματς, βοηθάει σε καταστάσεις σαν αυτές. Ήξερα ότι όλα ήταν πιθανά, ακόμα και όταν σέρβιρα ήμουν προσεκτικός. Σίγουρα θέλεις να σερβίρεις άσους, να πάρεις εύκολους πόντους, αλλά δεν λειτουργεί έτσι στο χώμα. Το χώμα δεν σου δίνει τίποτα δωρεάν, πρέπει να δουλέψεις για κάθε στιγμή. Σέρβιρε εξαιρετικά κι εγώ ήμουν λίγο αγχωμένος στο σερβίς μου. Έγινε πιο αργό και όταν το κατάλαβα, επέστρεψε εκεί που ήταν και αυτό με βοήθησε στο τάι μπρέικ. Αν δεν το καταλάβαινα, δεν ξέρω... Χρειάστηκα να πάω σε άβολες καταστάσεις πνευματικά, να ξεπεράσω τα όριά μου».