H ...περσινή ΑΕΚ αγκαλιά και με το φετινό πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ στο κρισιμότερο ματς της σεζόν, κόντρα στον Παναθηναϊκό επέστρεψε στις …εργοστασιακές ρυθμίσεις της περασμένης σεζόν, παρότι με διαφορετικά πρόσωπα και ρόλους αφήνοντας τους «πράσινους» ανήμπορους, σοκαρισμένους και στο -4

H ...περσινή ΑΕΚ αγκαλιά και με το φετινό πρωτάθλημα!

Πολύ ευκολότερα απ’ ότι θα περίμενε κι ο πλέον αισιόδοξος φίλος της η ΑΕΚ, η ομάδα του Αλμέιδα σκότωσε τον ανταγωνισμό στο αθηναϊκό ντέρμπι με τον, δεύτερο, Παναθηναϊκό, μετατρέποντας την «μετωπική» κορυφής σε …μονότερμα, μ’ αποτέλεσμα ο «δικέφαλος» να …φτερουγίσει σε δυσθεώρατα …ύψη για τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου κάνοντας κολοσσιαίο βήμα για το 2ο σερί πρωτάθλημα.

Βλέπετε δεν είναι μόνο το +4 των «κιτρινόμαυρων» από τους «πράσινους» αλλά κι ότι βγήκαν κερδισμένοι κι από γήπεδα που δεν... αγωνίζονταν!

Με την Λαμία ν’ αφήνει στο -7 τον ΠΑΟΚ κι ο Άρης στο -8 τον Ολυμπιακό με τις ισοπαλίες τους, με ταυτόσημο σκορ (1-1).

Βέβαια «δικέφαλος του βορρά» και Πειραιώτες έχουν ένα ματς λιγότερο (το εξ αναβολής μεταξύ τους) αλλά και πάλι τα πάντα εξαρτώνται από την «Ένωση».

Που έχει να επισκεφθεί Τούμπα και «Γ. Καραϊσκάκης», με στόχο να τελειώσει τις μαθηματικές ελπίδες των υποψήφιων «μνηστήρων» του τίτλου.

Κάνοντας εμφανίσεις σαν την χθεσινή, με το «τριφύλλι», μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για αίσιο τέλος της σεζόν.

Αφού στο φινάλε της και πιθανότατα στο κρισιμότερο ματς της εμφανίστηκε η περσινή βερσιόν της για την οποία φαίνεται ότι δεν έχει βρει… αντίδοτο ο ανταγωνισμός!

Επιστρέφοντας στις …εργοστασιακές ρυθμίσεις της αγωνιστικής της φιλοσοφίας και του χαρακτήρα της «πάτησε» τον Παναθηναϊκό μετατρέποντας το ντέρμπι σε «παράσταση για ένα ρόλο».

Κι όλα αυτά παρότι στα γκολπόστ ήταν ο Αθανασιάδης αντί του Στάνκοβιτς, στο κέντρο της άμυνας ο Κάλενς (που …έσβησε τον Ιωαννίδη) αντί του (γκαφατζή, στη Λεωφόρο) Μουκουντί, ο Πινέδα ήταν …αντί-Γκατσίνοβιτς (αριστερός ενδιάμεσος), ο Αραούχο επέστρεψε βασικός μετά τον Νοέμβρη κι ο καλύτερος και σταθερότερος παίκτης των πλέι οφ (Νουρεντίν Άμραμπατ) μπήκε αφού όλα είχαν τελειώσει. Όπως κι ο πρώτος περσινός της σκόρερ (Λιβάι Γκαρσία)...

Η «Ένωση» που για πρώτη φορά στην σεζόν, μάλλον, δεν είχε τον γνωστό «κόφτη» μετά το 60ολεπτό στην ένταση του παιχνιδιού της με την τετράδα των χαφ (Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα και Ελίασον) να οργώνει το γήπεδο και να πνίγει με την πίεση ψηλά τους «πράσινους» - συνεπικουρούμενη από τον Αραούχο (που στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού δεν συγκρίνεται με τον Τσούμπερ) ήλεγξε καθολικά το ματς και εκμεταλλευόμενη τον φετινό εκτελεστικό οίστρο του Ελίασον επέκτεινε το φαβοριτισμό της για να ζευγαρώσει πρωταθληματικούς τίτλους υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα.

O Aργεντινός ήταν ο θριαμβευτής της «μάχης των πάγκων» παίρνοντας την …ταυτότητα του Τερίμ και άτυπη ρεβάνς για την ήττα στη Λεωφόρο.

Το πρωτάθλημα αρχίζει να… κιτρινίζει εκ νέου και του πιστώνεται αφού με τη δική του «συνταγή», που υπηρετείται ανεξαρτήτως προσώπων, καθίσταται εφικτό.