Χασμπάλα: «Ο κόουτς με εμπιστεύεται, απερίγραπτα τα συναισθήματα»

Οι δηλώσεις του Ματέο Χασμπάλα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του CEV Champions League.

Χασμπάλα: «Ο κόουτς με εμπιστεύεται, απερίγραπτα τα συναισθήματα»

Την Τρίτη (24/9) το βράδυ, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ, με βασικό πασαδόρο και «μαέστρο» τον νεαρό Ματέο Χασμπάλα, επικράτησε με 3-0 σετ της Στρούμιτσα στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη», στη ρεβάνς του πρώτου προκριματικού γύρου του CEV Champions League και έτσι, προκρίθηκε άνετα στην επόμενη φάση (κόντρα σε Λας Πάλμας ή Μπενφίκα).

Σε δηλώσεις του, ο 19χρονος πασαδόρος μίλησε για την εμπειρία του από τις προπονήσεις του Θρύλου και φυσικά, από το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς της σεζόν 2024-25, κόντρα στους πρωταθλητές Βόρειας Μακεδονίας, ενώ δεν... αποκάλυψε τις συμβουλές του Ντράγκαν Τράβιτσα!

-Εύκολη πρόκριση, ξανά 3-0 σετ. Πως είδες την ομάδα;

«Παρότι δεν δώσαμε κανένα φιλικό και ξεκινήσαμε κατευθείαν τα ευρωπαϊκά ματς, βλέπω την ομάδα ότι έχει αρχίσει να δένει πολύ γρήγορα και να παίζουμε ωραίο βόλεϊ. Προκριθήκαμε στην επόμενη φάση και συνεχίζουμε».

-Πως ένιωσες που αγωνίστηκες βασικός σε ένα ευρωπαϊκό ματς με την ομάδα;

«Νιώθω πολύ ωραία, το κλίμα στην ομάδα είναι ωραίο. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα και κερδίσαμε, χαρούμενος που έπαιξα βασικός. Xαίρομαι, που ο προπονητής με εμπιστεύεται και μου δίνει ευκαιρίες. Και όλα τα παιδιά με εμπιστεύτηκαν και με βοήθησαν. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα! Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά δεν μένουμε εδώ, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και προχωράμε όλοι μαζί για την επίτευξη των στόχων μας, βήμα-βήμα. Προπονούμαι κάθε μέρα με σπουδαίους παίκτες. Το όνειρο μου είναι, να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να γίνομαι συνέχεια καλύτερος και καλύτερος, να βελτιώνομαι συνέχεια, μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, αυτό γίνεται μόνο μέσα από προπόνηση και δουλειά. Το κεφάλι χαμηλά».

-Τι συμβουλές σου δίνει ο Τράβιτσα;

«Αυτά δεν μπορώ να τα πω, είναι μεταξύ μας (σ.σ. γέλια)».