Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1: Οι «γκάφες» των Μουνιόθ, Δεληκώστα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1 δεν πρόσφερε θέαμα, δεν παίχθηκε καλό βόλεϊ, αλλά είχε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία που πρέπει να αναλύσουν οι δυο προπονητές Μουνιόθ, Δεληκώστας και να μάθουν από τα λάθη τους, αν βέβαια έχουν διάθεση αυτοκριτικής.
Να ξεκινήσουμε από τον ηττημένο, όπου τόσο ο προπονητής Δεληκώστας, όσο και ο αρχηγός Τερζής ήταν εριστικοί και έκαναν κακό στην ομάδα τους με τη συμπεριφορά τους, αφού ήταν προκατειλημμένοι με τη διαιτησία και διαμαρτυρόταν για ψύλλου πήδημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ο προπονητής το μυαλό του, να μη κοουτσάρει με καθαρό μυαλό, να πεισμώσει και να ξυπνήσει τους αντιπάλους και την εξέδρα και το χειρότερο, να δώσει άλλοθι στους παίκτες του. Με τη χρήση του VAR, δεν μπορεί ο διαιτητής να αδικήσει οποιαδήποτε ομάδα και είναι πλέον γραφικό «το κράτος της Αθήνας αδικεί τη Θεσσαλονίκη».
Volleyleague: Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 3-1: Ο πόντος που πήρε ο Ολυμπιακός από το VAR για το 25-25! (vid)
Ολυμπιακός: Εντείνονται οι φήμες για Γιάρεμτσουκ
Ο Δεληκώστας εξάλλου πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα είναι αιώνια προπονητής στον ΠΑΟΚ και το οπαδιλίκι, δεν έκανε καλό σε κανέναν παίκτη ή προπονητή. Αυτό ισχύει και για τον Τερζή, που ακούσθηκε να λέει «πάμε να φύγουμε» , στη φάση που δόθηκε φιλέ στον Ντε Ντρίς και όπως αποδείχθηκε ήταν σωστή η ετυμηγορία του Σουφλιώτη(συμπατριώτη του Δεληκώστα) Κουτσούλα. Όπως ήταν και έξυπνη η απόφαση Παπαδογούλα να αποβάλει τον Δεληκώστα (δεν παίρνει πόντο ο αντίπαλος) και να μη του δείξει κόκκινη κάρτα, που επισύρει ποινή πόντου και καθορίζει την εξέλιξη του ματς. Όσον αφορά τη φανέλα του Βέλγου διαγώνιου που βρήκε στο φιλέ και δεν έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, δεν είναι τυχαίο ότι οι ιταλικές ομάδες παίζουν με εφαρμοστές, κολάν εμφανίσεις για να μην παθαίνουν τέτοιες ζημιές!
Ο Ολυμπιακός εξάλλου δεν γοήτευσε με την απόδοση του, έσωσε την τιμή του για μια… γεμάτη φανέλα(του Ντε Ντρις) και δεν πήγε στο τάι μπρέικ όπου ουδείς μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα στο σετ της μιας ανάσας. Αν στον Πειραιά θέλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους και ιδιαίτερα ο Μουνιόθ πρέπει να προβληματισθεί για δυο –τρία πράγματα, όσον αφορά το κοουτσάρισμα του.
Ορθώς ξεκίνησε με τον Ασπιώτη γιατί ο Φίνγκερ προερχόταν από τραυματισμό και κακώς το δικαιολόγησε ότι τον προτίμησε για να τον στηρίξει εξαιτίας ενός προσωπικού προβλήματος. Κανένα προσωπικό πρόβλημα δεν είναι πάνω από την ομάδα. Ορθώς κράτησε διαγώνιο τον Φίνγκερ στο τρίτο σετ, έκανε όμως τεράστιο λάθος με την αντικατάσταση του Κοκκινάκη στην άμυνα με τον Τζιάβρα. Δεν μπορείς να τιμωρείς τον Κοκκινάκη επειδή δεν έβγαλε μια άμυνα σε σπάσιμο της μπάλας από τον Πετρέα. Με αυτόν τον τρόπο τιμωρείς την ομάδα, γιατί έχεις ένα από τα κορυφαία λίμπερο της Ευρώπης, τον βγάζεις εκτός αγώνα από τις μισές φάσεις και χάνει το ρυθμό του.
Στο τέταρτο σετ εξάλλου βιάστηκε να πάρει δεύτερο τάιμ άουτ, στο 19-17 ή καλύτερα βιάστηκε να πάρει το πρώτο στο 12-9 και όταν κρινόταν ο πόλεμος, απεμπόλησε το δικαίωμα παρέμβασης του, με διακοπή (τάιμ άουτ) του αγώνα. Απλά πέρασε τον Κουμεντάκη για μια -δυο φάσεις στον αγώνα για να κόψει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις θέλει βοήθεια και από τον βοηθό του Συνυπεύθυνοι και οι παίκτες στο τέταρτο σετ, αφού παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό του κόσμου, που πανηγύριζε για την απόφαση της ΕΕΑ και επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, από το 19-16 και το 21-18!
Και ξέχασε επίσης της αγαπημένη του διπλή αλλαγή, όταν κόλλησε η ομάδα και ο Φίνγκερ είχε δυο άστοχες επιθέσεις για το 21-19 και το 21-20!