Χαντάβα: «Αν δεν πίστευα στον τίτλο, δε θα ερχόμουν στην ΑΕΚ»

Η Εύα Χαντάβα παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της «κιτρινόμαυρης» Ερασιτεχνικής. 

Χαντάβα: «Αν δεν πίστευα στον τίτλο, δε θα ερχόμουν στην ΑΕΚ»

Η Εύα Χαντάβα εντάχθηκε φέτος στο ρόστερ της ΑΕΚ ενισχύοντας την γυναικεία ομάδα βόλεϊ.

Η έμπειρη ακραία που θα αποτελεί και την αρχηγό της ΑΕΚ τη νέα σεζόν παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Ερασιτεχνικής στο youtube και μίλησε για όλα.

«Είναι πολύ ωραία η Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν την γνώριζα την περιοχή αλλά από τότε που έχω έρθει στην ομάδα έχουμε βγει αρκετές φορές και η αλήθεια είναι πως από τότε που έγινε και το γήπεδο έχει ανέβει σαν περιοχή. Στο μέλλον ελπίζω να δω και από μέσα το γήπεδο», είπε αρχικά.

Για το πως παίρνει τις αποφάσεις στην καριέρα της, τόνισε: «Συνήθως θέλω να πηγαίνω σε ομάδες που έχουν στόχο τους τίτλους. Παίζει ρόλο και το ένστικτο αλλά θέλω να πηγαίνω σε ομάδες που στοχεύουν στην πρώτη θέση».

Σε ερώτηση για το ποια εμπειρία ήταν καλύτερη από τα πρωταθλήματα του εξωτερικού, απάντησε: «Κάθε χώρα έχει το δικό της αρνητικό και θετικό. Μου άρεσε πάρα πολύ στην Βραζιλία και ήταν σαν σχολή για μένα. Έμαθα πολλά πράγματα και μου άρεσε η εμπειρία. Το πιο δύσκολο ήταν στην Ιαπωνία. Είμαι άνθρωπος που προσαρμόζομαι εύκολα αλλά στην Ιαπωνία μου πήρε πολύ διάστημα για να μπω στο κλίμα και σαν χώρα αλλά και σαν άθλημα».

Για την απόφαση της να ενταχθεί στην ΑΕΚ, ανέφερε: «Η ΑΕΚ είναι ένας ιστορικός σύλλογος και από το καλοκαίρι έχει γίνει μια νέα ομάδα που θέλει να φτιάξει κάτι παραπάνω από τις προηγούμενες χρονιές και για αυτό ήταν στις επιλογές μου. Το χρονικό διάστημα να ήταν διαφορετικό. Ήταν θέμα τάιμινγκ».

Στη συνέχεια, απάντησε αν πιστεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος λέγοντας: «Αν δεν πίστευα δεν θα ερχόμουν εδώ».

Όσο για το πως ζούσε την ατμόσφαιρα σαν αντίπαλος της ΑΕΚ, είπε: «Σίγουρα η έδρα της ΑΕΚ δεν ήταν εύκολη. Ο κόσμος γέμιζε το γήπεδο και μου αρέσει να παίζω σε γεμάτα γήπεδα. Δεν με πειράζει το υπέρ ή το κατά, αλλά μου αρέσει να είναι γεμάτο. Σαν παίκτρια θέλω πλέον να το ζήσω υπέρ μου».

Για το αν την επηρεάζουν τα σχόλια στα social media, τόνισε: «Πιο μικρή με ενοχλούσαν αλλά πλέον τα αποφεύγω. Είμαστε γυναίκες αν κάποιος μας βρίζει δεν είναι πολύ όμορφο και μπορεί να επηρεάσει κάποιον χαρακτήρα αλλά στη πορεία παθαίνουμε και λίγο ανοσία».

Για τον ρόλο της αρχηγού στην ΑΕΚ: «Είναι τιμή μου να είμαι αρχηγός σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Με εξιτάρει και μου δίνει κίνητρο. Να έχω ένα επιπλέον ρόλο για να βοηθήσω την ομάδα. Ο ρόλος της αρχηγού πρέπει να είναι συνεπής και μέσα και έξω από το γήπεδο».

Για την συνεργασία της με τον προπονητή: «Μου αρέσει το σύστημα που θέλει να παίξουμε. Χαίρομαι που τον έχουμε προπονητή στην ομάδα. Δεν είχα συνεργαστεί ποτέ μαζί του αλλά μας έβαζε δύσκολα όταν παίζαμε αντίπαλοι. Γνωρίζει αρκετά πράγματα και οι μικρές θα βελτιωθούν αλλά και η ομάδα θα δέσει καλά. Ποτέ δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά να χτίζουμε πάνω σε αυτό που φτιάχνουμε».

Για το πότε θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της φετινής ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι η ομάδα θα αρχίσει να παίζει καλά κοντά στα Χριστούγεννα. Θα πηγαίνουμε κάθε φορά για να κερδίζουμε αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν θα υπάρχει χρονιά χωρίς ήττα, κάποιες μάλιστα τις χρειάζεται για να καταλάβουμε τι κάνουμε λάθος και να βελτιωνόμαστε. Το πρωτάθλημα της Volleyleague αξίζει να έχει τηλεοπτική κάλυψη και να το βλέπει ο κόσμος».