ΠΑΟΚ: Ενισχύθηκε με την Κριβοσίσκα

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση της Μαρίας Κριβοσίσκα.

ΠΑΟΚ: Ενισχύθηκε με την Κριβοσίσκα

Η νέα αγωνιστική σεζόν θα βρει την Μαρία Κριβοσίσκα στον ΠΑΟΚ, αφού οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «O ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Μαρία Κριβοσίσκα, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Γεννημένη στην Βουλγαρία στις 06/09/2001, η Μαρία Κριβοσίσκα αγωνίζεται ως κεντρικός και έχει ύψος 190cm.

Έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο βόλεϊ τη σεζόν 2018-19 από την Μπερόε, ούσα παράλληλα διεθνής με τις Κ18, Κ19 και Εθνική Ομάδα γυναικών της Βουλγαρίας. Στην Μπερόε αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στο CEV Women's Challenge Cup. Με την Εθνική Ομάδα γυναικών της Βουλγαρίας αγωνίστηκε στο VNL, ενώ έφτασε και στους «8» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Την επόμενη σεζόν (2019-20) παρέμεινε στην Βουλγαρία, αυτή την φορά για λογαριασμό της Καζανλάν, ωστόσο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις διακόπηκαν πρόωρα λόγω της πανδημίας.

Η σεζόν 2020-21 την βρήκε για πρώτη φορά εκτός Βουλγαρίας, παίζοντας στο Βέλγιο για λογαριασμό της Μόντελ Σαρλερουά. Παράλληλα, αγωνίστηκε με την Εθνική Βουλγαρίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Την σεζόν 2021-22 επέστεψε στην Βουλγαρία και την Καζανλάν, πραγματοποιώντας μία γεμάτη χρονιά, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, αφού εκπροσώπησε την χώρα της στο VNL αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι δύο επόμενες σεζόν (2022-2024) την βρήκαν και πάλι στην Βουλγαρία, παίζοντας με τη φανέλα της Μαρίτζα. Στις δύο σεζόν εκεί, κατέκτησε το εγχώριο «νταμπλ», ενώ παράλληλα αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το CEV Women's Champions League, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Παράλληλα, ούσα αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Βουλγαρίας, αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023, στο Προολυμπιακό Τουρνουά του 2024, αλλά και στα δύο VNL (2023, 2024)».

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Μαρία Κριβοσίσκα, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη που θα γίνω μέλος της Οικογένειας του ΠΑΟΚ. Ήταν μία απόφαση η οποία δεν ήταν καθόλου δύσκολη, παρότι τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόμουν στην Βουλγαρία. Ένας από τους λόγους που έκαναν εύκολη την απόφαση μου, ήταν η πλούσια ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά και το υψηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Περιμένω μία καλή σεζόν γεμάτη νίκες και ευχάριστα συναισθήματα. Προσωπικά εύχομαι μία σεζόν γεμάτη υγεία, μακριά από τραυματισμούς και προβλήματα».