«Στα δύσκολα έγιναν… λιοντάρια»

Η Αγγλία έδειξε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα, νίκησε με ανατροπή στο δεύτερο ημιτελικό την Ολλανδία με 2-1 και θα διεκδικήσει το τρόπαιο από την Ισπανία

«Στα δύσκολα έγιναν… λιοντάρια»

H Αγγλία εξασφάλισε το δεύτερο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό καθώς νίκησε με ανατροπή την Ολλανδία με 2-1 και θα διεκδικήσει το τρόπαιο από την Ισπανία που επικράτησε της Γαλλίας με 2-1. Μάλιστα το νικητήριο γκολ το πέτυχε στο 90’με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ ο Γουότκινς.

Τα «λιοντάρια», ήθελαν να ξορκίσουν το κακό στο EURO 2020, όταν κι έφτασαν στον τελικό αλλά γνώρισαν την ήττα από την Ιταλία με 3-2 στα πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση).

Oι Άγγλοι είχαν αγωνιστεί ακόμη μία φορά σε ημιτελικό. Το 1996 ως οικοδεσπότες αντιμετώπισαν στον ημιτελικό την Γερμανία. Στο Γουέμπλεϊ είχαν μαζευτεί 75.000 φίλαθλοι και έχασαν το πολυπόθητο εισιτήριο από τα χέρια τους στη διαδικασία των πέναλτι (1-1, 5-6).

Σ’ αυτό το euro οι Άγγλοι ήταν από τα φαβορί μαζί με Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία, αλλά ζορίστηκαν για να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του και δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί. Όμως στον ημιτελικό με την Ολλανδία έδειξε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα και πήρε μία δύσκολη νίκη στην εκπνοή του αγώνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το 1988 η Ολλανδία όποτε έχει βρεθεί σε ημιτελικό έχει αποκλειστεί και το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε και κόντρα στην Αγγλία, παρά το γεγονός ότι ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ.

Στον ημιτελικό που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ, η Αγγλία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 7’ της αναμέτρησης από το θαυμάσιο γκολ του Τσάβι Σίμονς. Στη συνέχεια τα «λιοντάρια» ανέβασαν στροφές και στο 18’ κέρδισαν πέναλτι, με την βοήθεια του VAR σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Ντάμφρις την ώρα που πήγε να σουτάρει ο Χάρι Κέιν. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο επιθετικός της Μπάγερν και ισοφάρισε σε 1-1. Στο δεύτερο μέρος η Ολλανδία είχε την υπεροχή αλλά η Αγγλία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90’ ο Γουότκινς με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Έτσι την Κυριακή, οι Άγγλοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με την Ισπανία και θα διεκδικήσουν να κατακτήσουν το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους.