Αγγλία - Ολλανδία 2-1: Ήρωας Γουότκινς (highlights)

Οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ έφεραν την Αγγλία στον τελικό με την Ισπανία (14/7). Στο 90' ο Γουότκινς από μπαλιά του Πάλμερ τελείωσε τους Ολλανδούς που είχαν προηγηθεί με τον Σίμονς και ισοφαρίστηκαν από πέναλτι του Κέιν

Αγγλία - Ολλανδία 2-1: Ήρωας Γουότκινς (highlights)

Η Αγγλία νίκησε την Ολλανδία με 2-1 χάρη σε γκολ του Όλι Γουότκινς στις καθυστερήσεις από ασίστ του Κόουλ Πάλμερ που επίσης είχε μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα. Έτσι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει με την Εθνική άλλη μία ευκαιρία για το τρόπαιο που ψάχνει για εξήντα σχεδόν χρόνια η Αγγλία να φέρει στο σπίτι. Η Ολλανδία ήταν καλύτερη στο β΄μέρος, έχει παράπονα από τη διαιτησία, αλλά οι Άγγλοι πανηγυρίζουν και ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν απέναντι στην Ισπανία, την ερχόμενη Κυριακή (14/7) στο Βερολίνο. Στον πρώτο τελικό όλων των εποχών ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πάλι με προβλήματα βροχής στο Ντόρτμουντ άρχισε ο αγώνας και με... καταρράκτες σε σημεία της εξέδρας, αλλά δίχως πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Μάλεν στην ενδεκάδα της Ολλανδίας, αναμενόμενες οι επιλογές του Σάουθγκεϊτ με τον Τριπιερ αριστερά και τον Μέινου βασικό και κομβικό.

Στο 4' ο Μάλεν δεν πρόλαβε την πάσα του Σίμονς, αλλά στο 7' ο Τσάβι Σίμονς το έκανε μόνος του! Έκλεψε από τον Ράις, προχώρησε προς την περιοχή και με ένα ασύλληπτο σουτ άφησε χωρίς περιθώριο αντίδρασης τον Πίκφορντ για το 1-0 των «οράνιε».

Ο Φερμπρούχεν στο 13' απέκρουσε δύσκολα ένα μακρινό σουτ του Κέιν, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα εκτέλεσε δυνατά πάνω από την εστία, για να πάρει μέσω VAR το πέναλτι καθώς μετά το σουτ τον βρήκε ο Ντούμφρις. Στο 18' η εκτέλεση του Χάρι Κέιν στη γωνία που έπεσε ο Φερμπρούχεν, αλλά με δύναμη και 1-1.

Με φόρα η Αγγλία έφτασε κοντά στην ανατροπή με τον Φόντεν στο 23', αλλά ο Ντούμφρις έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Ντούμφρις που ήταν μέσα σε κάθε φάση, είχε δοκάρι σε κεφαλιά στο 30΄μετά από εκτέλεση κόρνερ στη μεγάλη ευκαιρία της Ολλανδίας να πάρει ξανά το προβάδισμα. Απάντηση με δοκάρι και για τον Φόντεν στο 32' για την Αγγλία σε έξοχο σουτ του Άγγλου άσου που στο 39' νικήθηκε από τον Φερμπρούχεν. To ημίχρονο έληξε χωρίς νικητή αλλά η Αγγλία με τον Μέινου ρυθμιστή είχε τον πρώτο λόγο.

Βέγκχορστ και Σο τα νέα πρόσωπα στην επανάληψη, με την Ολλανδία να είναι πιο σφιχτή στο κέντρο και την Αγγλία να δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους προς την περιοχή. Ο Πίκφορντ χρειάστηκε να κάνει μια δύσκολη απόκρουση στο 65' σε παραλίγο αυτογκόλ του Γουόκερ. Το ίδιο συνέβη και στο 68' σε σέντρα σουτ του Χάκπο, ενώ η Αγγλία παρέμενε ακίνδυνη με Μπέλιγχαμ και Σάκα εκτός παιχνιδιού. Σουτ του Σίμονς στο 78' πήγε στον Πίκφορντ και στο 79' η Αγγλία στην πρώτη της τελική στο β' μέρος βρήκε γκολ με τον Σάκα από γύρισμα του Γουόκερ που είχε ξεκινήσει από αντικανονική θέση και οι πανηγυρισμοί κράτησαν λίγο. Ευκαιρία είχε στο 88' ο Πάλμερ σουτάροντας άουτ από καλή θέση, αλλά στο 90' η μπαλιά του στον Όλι Γουίτκινς ήταν καθοριστική όπως και το απίθανο σουτ στη γωνία από τον φορ της Βίλα. Για το 2-1 και το Αγγλία - Ισπανία στον τελικό του Βερολίνου.

Διαιτητής ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ με αρκετά λάθη σε αποφάσεις του.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις (93' Ζίρκζι), Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ, Σχάουτεν, Σίμονς (93' Μπρόμπεϊ), Ρέιντερς, Μάλεν (46' Βέγκχορστ), Ντεπάι (35' λ.τ. Φέρμαν), Χάκπο

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκεχί, Μέινου, Ράις, Τρίπιερ, Σάκα, Φόντεν (80' Πάλμερ), Κέιν (80 Γουότκινς), Μπέλιγχαμ