«Ταύροι σε… υαλοπωλείο»!

Η Ισπανία παίζοντας σύγχρονο ποδόσφαιρο, αντέδρασε σωστά, εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική συμπεριφορά της Γαλλίας, έκανε την ανατροπή και ετοιμάζεται να ανέβει στο θρόνο της Ευρώπης

«Ταύροι σε… υαλοπωλείο»!

Στο Φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες στην Παμπλόνα, διεξάγονται οι ταυροδρομίες, όπου δεκάδες ταύροι ξεχύνονται στους πλακόστρωτους δρόμους της πόλης και κυνηγούν τους… τολμηρούς με τις κόκκινες αμφιέσεις.

Η Γαλλία δεν φορούσε κόκκινα, αλλά οι παίκτες της Ισπανίας, οι οποίοι μόλις είδαν τον Κολό Μουανί να σκοράρει στο 8’ έγιναν… ταύροι και άρχισαν να κυνηγούν τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν!

Συνέχισαν λοιπόν στο ίδιο τέμπο, αήττητοι έως τώρα στη διοργάνωση, με πειστικό, σύγχρονο ποδόσφαιρο, φρεσκάδα, έμπνευση, αλλά και δύο «δαίμονες».

Το «θείο βρέφος» τον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ, αλλά και τον «μετρονόμο» της ομάδας τον Ρόδρι, την μετεξέλιξη του Μπουσκέτς.

Οι «τρικολόρ» κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς χάρη σε μια εμπνευσμένη ενέργεια του Κιλιάν Εμπαπέ και ωραία κεφαλιά του Κολό Μουανί.

Όμως δεν διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους 1-0. Κι αυτό διότι οπισθοχώρησαν αμέσως, «ταμπουρώθηκαν» στην άμυνά τους με δύο ζώνες επιτήρησης με σαφή προσπάθεια να μην μπουν οι Ισπανοί μέσα στην περιοχή τους.

Αυτό όμως ήταν και το λάθος τους. Διότι οι Ίβηρες άρχισαν να κατεβάζουν όλες τις γραμμές τους με τους μπακ να γίνονται χαφ και οι χαφ επιθετικοί.

Η Ισπανία άρχισε να πλαγιοκοπεί την άμυνα της Γαλλίας, αλλάζοντας πάσες και προκαλώντας «ρήγματα» τοποθετώντας παράλληλα αρκετούς παίκτες μέσα στην δεύτερη γραμμή άμυνας των «τρικολόρ».

Είχαν κάνει τη… μισή δουλειά και μέσα σε ένα τετράλεπτο έκαναν την ολική ανατροπή με τον Γιαμάλ να ανοίγει την πόρτα στη γαλλική άμυνα και στη συνέχεια τον Όλμο με μια εκπληκτική ενέργεια να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με την… βοήθεια του Κουντέ.

Οι Ισπανοί λοιπόν παρά τις απουσίες των Πέδρι-Καρβαχάλ δεν έκαναν το λάθος των αντιπάλων τους και παίζοντας μεν συντηρητικά, δεν έκλεισαν τις γραμμές τους. Πίεζαν ψηλά, έτρεχαν, έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν στην αντεπίθεση… απειλώντας την εστία της Γαλλίας.

Ο Ντεσάν προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική με τον Ζιρού δίπλα στον Εμπαπέ με τον τελευταίο όμως να «σπαταλά» μια τεράστια και μάλλον εύκολη για την κλάση του, φάση στο 86’ και να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Οι «ταύροι» κράτησαν στα χέρια τους γερά το τιμόνι του αγώνα, προκρίθηκαν για πέμπτη φορά σε τελικό Euro και περιμένουν την αντίπαλό τους. Αγγλία ή Ολλανδία. Αν και με την φόρα που έχουν πάρει, στις 14 Ιουλίου στο «Olympiastadion» του Βερολίνου θα είναι σαν να μπουκάρουν σε… υαλοπωλείο!

Όσο για τον Ντεσάν θα πρέπει τώρα να τα βγάλει πέρα με τους Γάλλους δημοσιογράφους, στους οποίους την παραμονή του αγώνα είπε: «Παίζουμε βαρετά; Ε, τότε δείτε κάτι άλλο…»