Ισπανία - Γαλλία 2-1: Στον τελικό με ανατροπή και ηγέτη Γιαμάλ! (highlights)

Η Ισπανία βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με γκολάρα του Γιαμάλ και τελείωμα του Όλμο νίκησε 2-1 την Γαλλία και περιμένει στον τελικό Αγγλία ή Ολλανδία. 

Ισπανία - Γαλλία 2-1: Στον τελικό με ανατροπή και ηγέτη Γιαμάλ! (highlights)

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Ισπανία, 2-1 την Γαλλία, και πρόκριση στον τελικό του Euro όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (14/7) τη νικήτρια του ζευγαριού Αγγλίας - Ολλανδίας.

Η Ισπανία βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, αλλά με τρομερό γκολ του Λαμίν Γιαμάλ και άλλο ένα του Όλμο μέσα σε ένα τετράλεπτο γύρισε το παιχνίδι και έστειλε τους Γάλλους στο σπίτι τους. Δίκαιη επικράτηση για μια ομάδα που απέδειξε ξανά ότι είναι η κορυφαία του τουρνουά.

Στην κατάμεστη Allianz Arena του Μονάχου ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε για την Ισπανία είχε Χεσούς Νάβας αντί Καρβαχάλ στην ενδεκάδα με Νάτσο και Λαπόρτ στόπερ. Κι ο Ντιντιέ Ντεσάν για τη Γαλλία προτίμησε να αφήσει εκτός τον Γκριεζμάν και να βάλει τον Ντεμπελέ και τον Κολό Μουανί μαζί με τον (χωρίς μάσκα αυτή τη φορά) Εμπαπέ στην επίθεση.

Η Ισπανία άρχισε με πίεση ψηλά και στο 5' είχε μεγάλη φάση για να ανοίξει το σκορ καθώς ο Ρουίθ από κοντά αστόχησε μόνος του στην κεφαλιά μετά την σέντρα του Γιαμάλ. Στο ίδιο πλάνο επίθεσης, η Γαλλία βρήκε το γκολ. Σέντρα υπέροχη από τον Εμπαπέ στο 9' και ο Ραντάλ Κόλο Μουανί με κεφαλιά από κοντά έκανε εύκολα το 1-0. Νάβας και Λαπόρτ δεν αμύνθηκαν καθόλου καλά στη φάση.

Η Γαλλία έπαιζε πια με άλλη ψυχολογία και καλύτερα, είχε φάση με τον Εμπαπέ στο 19' και οι Ισπανοί μεγάλα προβλήματα στα άκρα της άμυνας, ειδικά σε αυτό με Εμπαπέ και Νάβας. Όμως η Ισπανία είχε τον Λαμίν Γιαμάλ! Στο 21' έκανε προσποιήσεις εκτός περιοχής και ένα απίθανο αριστερό σουτ στη δεξιά γωνία του Μενιάν που εκτινάχθηκε, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα. Τρομερό γκολ ισοφάρισης από τον 17χρονο σταρ που έκανε όλα τα ρεκόρ δικά του.

Κι ακόμα καλύτερα για την Ισπανία στο 25' με τον Ντάνι Όλμο να κάνει εξαιρετικό κοντρόλ στην περιοχή και σουτ που πήγαινε προς την εστία προτού τη στείλει πιο βαθιά ο Ζιλ Κουντέ για το 2-1 της «ρόχα». Σωστά το γκολ πιστώθηκε στον Ισπανό άσο, το τρίτο του στο τουρνουά. Η Γαλλία πήρε τον έλεγχο στη συνέχεια, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ευκαιρία απέναντι σε πολύ σωστά οργανωμένη άμυνα κι έτσι η Ισπανία πήγε προηγούμενη δικαίως στα αποδυτήρια.

Η κεφαλιά του Τσουαμενί στο 53' πήγε πάνω στον Σιμόν, όπως και το σουτ του Εμπαπέ στο 56'. Πιο δύσκολη ήταν η απόκρουσή του σε σουτ από πλάγια του Ντεμπελέ στο 60', ενώ λίγο αργότερα ο Ντεσάν έκανε τριπλή αλλαγή για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η Ισπανία συνέχισε να ελέγχει χωρίς να ψάχνει ιδιαίτερα ένα τρίτο γκολ με κουρασμένους τους μπροστινούς της και τον Ντε Λα Φουέντε να κάνει φρεσκάρισμα. Ο Ερναντέζ στο 76' από καλή θέση στην περιοχή αστόχησε, όπως και ο Γιαμάλ με πολύ ωραίο σουτ στο 81'. Σημαντική ευκαιρία είχε ο Εμπαπέ στο 86', αλλά ουδέν άλλο.

Διαιτητής ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Νάβας (57' Βιβιάν), Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ (90'+3' Θουμπιμέντι) , Όλμο (76' Μερίνο), Γουίλιαμς (90'+3' Φεράν Τόρες), Μοράτα (76'Ογιαρθάμπαλ)

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ (63' Γκριεζμάν), Τσουαμενί, Ραμπιό (62΄Καμαβιγκά), Ντεμπελέ (79' Ζιρού), Κόλο Μουανί (63' Μπαρκολά), Εμπαπέ.