Ισπανία-Γαλλία: Οι 3 «μάχες» που θα κρίνουν τον ημιτελικό

Ισπανία και Γαλλία ανταμώνουν στα ημιτελικά του Euro 2024 και υπάρχουν 3 σημεία «κλειδιά» που θα καθορίσουν ποια ομάδα θα περάσει στον τελικό.  

Ισπανία-Γαλλία: Οι 3 «μάχες» που θα κρίνουν τον ημιτελικό

Η Ισπανία και η Γαλλία θα παίξουν την Τρίτη (9/7) στο Μόναχο στον πρώτο ημιτελικό του Euro 2024 σε μια «τιτανομαχία» που προοιωνίζεται συναρπαστική. Τη θέση στον τελικό αναμένεται να πάρει η ομάδα που θα βγει νικήτρια σε μια σειρά από κρίσιμες «μάχες».

Νέο αίμα εναντίον εμπειρίας

Προς το παρόν υποθέτουμε ότι, δεδομένου ότι από την Ισπανία λείπουν οι Ντάνι Καρβαχάλ και Ρόμπιν Λε Νορμάντλόγω τιμωρίας, ο προπονητής Λουίς ντε λα Φουέντε θα επιλέξει τον Χεσούς Νάβας στο δεξί άκρο της άμυνας. Ποιος παίκτης της Γαλλίας όμως θα είναι ο άμεσος αντίπαλός του; Ο Κιλιάν Εμπαπέ; Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ή ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά; Όλοι τους είναι σημαντικά νεότεροι από τον Χεσούς Νάβας και εξαιρετικά γρήγοροι. Μπορούν η εμπειρία και η οξυδέρκεια να αρκούν για να τους αντιμετωπίσουν; Τέτοια πράγματα είναι αυτά που μας ιντριγκάρουν και μας κάνουν να αγαπάμε το ποδόσφαιρο, σωστά; Όποιον κι αν αντιμετωπίσει, ο Εμπαπέ θα έχει τα φώτα στραμμένα πάνω του. Όταν είναι σε φόρμα, ο επιθετικός της Γαλλίας είναι αναμφισβήτητα η πιο επικίνδυνη φιγούρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε αυτό το τουρνουά, ίσως και σαν απόρροια της προστατευτικής μάσκας, αλλά όταν διαθέτεις τόσο ταλέντο όσο ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, χρειάζεται μόνο μια υποψία ευκαιρίας.

Τα «φτερά» της «φούρια ρόχα»

Όταν το ποδόσφαιρο παράγει τολμηρούς, συναρπαστικούς παίκτες, το αιώνιο ερώτημα είναι: πόσο γρήγορα μπορούν οι αντίπαλοι να τους «επεξεργαστούν» και έτσι να μειώσουν την επίδρασή τους; Εικάζουμε ότι οι αναλυτές του Ντιντιέ Ντεσάμπ ξόδεψαν αρκετό χρόνο για να σκεφτούν πώς μπορούν -ή αν μπορούν- να παράγουν το αντίδοτο μαρκαρίσματος και φιλοσοφίας για να αντιμετωπίσουν το δυναμικό δίδυμο των Ισπανών που συνθέτουν οι Λαμίν Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς. Ο Ζιλ Κουντέ θα γνωρίζει καλά τον πανικό και την αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει ο Γουίλιαμςστους αμυντικούς, αλλά ο Γάλλος είναι όσο πιο αξιόπιστος γίνεται στη δεξιά πλευρά. Την Παρασκευή αναστατώθηκε από τον Πορτογάλο επιθετικό Ραφαέλ Λεάο, αλλά τελικά βγήκε αλώβητος. Αυτό θα τον αναζωογονήσει, μαζί με την προσφορά του ως παίκτης του αγώνα εναντίον του Βελγίου, καθώς κατέπνιξε έναν άλλο πανούργο παίκτη, τον Ζερεμί Ντοκού, με απόλυτη ευκολία.

Ο ανυπέρβλητος Ρόντρι και ο «πανταχού παρών» Καντέ

Εν τω μεταξύ, ως κυιαρχική παρουσία στη βάση της ισπανικής μεσαίας γραμμής, ο Ρόντρι αναμένεται να ασκήσει την τυπική του επιρροή στον άξονα. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι ευλογημένο με απαράμιλλη ευφυΐα και επιδεξιότητα θέσης, οπότε ο Ντεσάμπ ίσως χρειαστεί να μετριάσει, αντί να εξαλείψει εντελώς, αυτή την επιρροή. Πόσο καταλυτικό ρόλο θα μπορούσε να παίξει ο Ενγκολό Καντέ σε αυτή την άσκηση; Ο τελευταίος επέστρεψε στο Euro 2024στα καλύτερά του, και κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τον ρυθμό ενός αντιπάλου όπως ο Καντέ.