Κούμαν: «Ο κόσμος νομίζει ότι δεν έχουμε καρδιά, οι παίκτες την έδειξαν»

Ο Ρόναλντ Κούμαν υπερασπίστηκε την Εθνική Ολλανδίας μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024.

Κούμαν: «Ο κόσμος νομίζει ότι δεν έχουμε καρδιά, οι παίκτες την έδειξαν»

Ο Ρόναλντ Κούμαν υπερασπίστηκε την ομάδα της Ολλανδίας μετά τη νίκη-ανατροπή επί της Τουρκίας στον προημιτελικό του Euro 2024 του Σαββάτου, λέγοντας ότι «ο κόσμος πιστεύει ότι δεν έχουμε αυτή την καρδιά... αλλά οι παίκτες την έδειξαν».

Τώρα θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία στον ημιτελικό στο Ντόρτμουντ την Τετάρτη. Ερωτηθείς για την υπερηφάνειά του για το επίτευγμα, ο Κούμαν εστίασε την προσοχή στην αντίληψη του κινήτρου των παικτών του: «Νομίζω ότι για όλο το έθνος είναι κάτι ξεχωριστό», απάντησε. «Είμαστε ένα μικρό έθνος και συμμετέχουμε στον ημιτελικό με την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Είμαστε πραγματικά περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε την Τετάρτη.

(Απόψε) ήταν ένας πραγματικά συναισθηματικός αγώνας και είχαμε μεγάλη καρδιά, και μερικές φορές μας επικρίνουν γι' αυτό, (οι άνθρωποι λένε) ότι δεν έχουμε αυτή (την καρδιά) σε σύγκριση με άλλα έθνη. Οι παίκτες το έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο και στα τελευταία πέντε λεπτά. Πιθανότατα το είδατε καλύτερα από την τηλεόραση απ' ό,τι εγώ από τον πάγκο. Έπρεπε να υποφέρουμε».