Πορτογαλία - Γαλλία: Ξανά αντιμέτωπες

H Γαλλία και η Πορτογαλία κοντράρονται απόψε (22:00) στο Αμβούργο για μια θέση στα ημιτελικά του Euro 2024.

Πορτογαλία - Γαλλία: Ξανά αντιμέτωπες

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Ιουλίου 2016 όταν Γαλλία και Πορτογαλία συναντήθηκαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σεν Ντενί του Παρισιού, με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης.

Τότε που με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βγαίνει νοκ άουτ λόγω τραυματισμού από το 25’, οι Ίβηρες με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο τους έγραφαν την πιο χρυσή σελίδα στην ποδοσφαιρική τους Ιστορία στον θεσμό και κέρδισαν 1-0 την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν μέσα στο «σπίτι» της με ένα γκολ του Έντερ στο 109’ της παράτασης, φορώντας έτσι το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης για πρώτη φορά στα χρονικά.

Έκτοτε πέρασαν οκτώ χρόνια και απόψε τα δύο συγκροτήματα συναντιούνται και πάλι σε τελική φάση Euro, με έπαθλο αυτήν τη φορά ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η φιναλίστ του περασμένου Μουντιάλ Γαλλία έφτασε στα προημιτελικά έχοντας αποκλείσει με 1-0 το Βέλγιο στους «16» του θεσμού, ενώ οι Πορτογάλοι χρειάστηκαν την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και τις «χρυσές» επεμβάσεις του τερματοφύλακα Ντιόγκο Κόστα για να βγάλουν νοκ άουτ με 3-0 τη Σλοβενία (0-0 κ.δ.) και να περάσουν στην οκτάδα.

Έτσι, Γάλλοι και Πορτογάλοι συναντήθηκαν στα προημιτελικά και μένει πλέον να δούμε ποιοι θα καταφέρουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση και να κρατήσουν ζωντανό το όνειρό τους για τη διεκδίκηση του τίτλου.