Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Πέρασε ο λιγότερος κακός... (highlights)

Με γκολ στο φινάλε η Γαλλία νίκησε 1-0 το Βέλγιο και προκρίθηκε στον προημιτελικό της 5ης Ιουνίου στο Αμβούργο.

Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Πέρασε ο λιγότερος κακός... (highlights)

Έστω και αν χρειάστηκε ένα αυτογκόλ πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση των 90, η Γαλλία πήρε αυτό που ήθελε στο νοκ άουτ ματς της Δευτέρας (1/7) με αντίπαλο το Βέλγιο και πλέον περιμένει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα σε Πορτογαλία και Σλοβενία για να μάθει αντίπαλο στα προημιτελικά του Euro 2024.

Oι Γάλλοι είχαν την κατοχή και τη μεγάλη πλειονότητα των τελικών προσπαθειών στο παιχνίδι, με τους Βέλγους να είναι υπερβολικά παθητικοί μεν, αλλά να έχουν τις τρεις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Η τελευταία τους, μάλιστα, καταγράφηκε ένα τρίλεπτο πριν δεχθούν το -μοιραίο γι' αυτούς- γκολ με δράστη τον Ντε Μπρόινε...

Τη λύση για τους «μπλε» έδωσε τελικά η μοναδική αλλαγή του Ντιντιέ Ντεσάν στο παιχνίδι, ο Ράνταλ Κολο Μουανί, ο οποίος στο 85' έκανε ένα γύρισμα και ο Βερτόνγκεν άλλαξε εντελώς την πορεία της μπάλας, που ξεγέλασε τον Καστέλς και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-0!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Düsseldorf Arena», Ντίσελντορφ

ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ 1-0

Σκόρερ: 85' αυτογκόλ Βερτόνγκεν

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

Κίτρινες κάρτες: 14’ Τσουαμενί, 23’ Γκριεζμάν, 24’ Ραμπιό, - 76’ Βερτόνγκεν, 90’+3’ Μανγκαλά

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Τουράμ (62’ Κολό Μουανί), Εμπαπέ.

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάν (88’ Ντε Κετελάρε), Φαές, Βερτόνγκεν, Τεάτ, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Καρασκό (88’ Λουκεμπάκιο), Οπεντά (63’ Μανγκαλά), Ντοκού, Λουκάκου.