Αγγλία - Σλοβακία 2-1: Τα «τρία λιοντάρια» λύγισαν τα «γεράκια» με ανατροπή! (highlights)

Η Αγγλία νίκησε τη Σλοβακία με 2-1 στην παράταση και πήρε την πρόκριση για τον προημιτελικό της 6ης Ιουλίου στο Ντίσελντορφ κόντρα στην Ελβετία.

Αγγλία - Σλοβακία 2-1: Τα «τρία λιοντάρια» λύγισαν τα «γεράκια» με ανατροπή! (highlights)

Έστω και αν έφτασαν στα όριά τους και χρειάστηκαν τον έξτρα χρόνο της παράτασης, οι Άγγλοι κατάφεραν να λυγίσουν τους ψυχωμένους Σλοβάκους με σκορ 2-1 και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024, όπου τους περιμένει ήδη η Ελβετία!

Κι όμως, μέχρι το 90'+5' η Σλοβακία ήταν αυτή που κρατούσε στα χέρια της την ιστορική πρόκριση, καθώς είχε προηγηθεί από το 25' με κοντινό πλασέ του Ιβάν Σχραντζ. Όμως σε εκείνο το σημείο ένα καταπληκτικό γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ με γυριστό σουτ έσωσε την Αγγλία, δίνοντάς της την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στην παράταση.

Και το εκμεταλλεύθηκε η ομάδα του (...ντεφορμέ και σε αυτό το ματς Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ), καθώς στο πρώτο μόλις λεπτό του επιπλέον χρόνου βρήκε ξανά δίχτυα! Δράστης αυτή τη φορά ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά (από κεφαλιά πάσα του νεοεισελθόντα Τόνι), γράφοντας το 2-1 και λυτρώνοντας την ομάδα του.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Arena AufSchalke», Γκελζενκίρχεν

ΑΓΓΛΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2-1

Σκόρερ: 90'+5' Μπέλιγχαμ, 91' Κέιν - 25' Σχράντζ

Διαιτητής: Ουμούτ Μελέρ (Τουρκία)

Κίτρινες κάρτες: -

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ (66’ λ. τρ. Πάλμερ), Μέινου (84’ Έζε), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ (106’ Κόνσα), Φόντεν (90’+4’ Τόνι), Κέιν (106’ Γκάλαχερ).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (109’ Τούπτα), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα (82’ Μπέρο), Λομπότκα, Ντούντα (82’ Μπένες), Σχράντζ (90’+3’ Γκιέμπερ), Χαράσλιν (61’ Σούσλοφ), Στρέλετς (61’ Μπόζενικ).