Ισπανία - Γεωργία: Δαυίδ εναντίον Γολιάθ

Η Ισπανία είναι το γκραν φαβορί απέναντι στη Γεωργία, που θα επιδιώξει έκπληξη… μεγατόνων.

Ισπανία - Γεωργία: Δαυίδ εναντίον Γολιάθ

Τουλάχιστον στα χαρτιά, η αποψινή (30/6, 22:00) κόντρα της Ισπανίας με αντίπαλο τη Γεωργία στο στάδιο της Κολωνίας φαντάζει άνιση. Άλλωστε, η «φούρια ρόχα» δεν συγκαταλέγεται άδικα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Γιούρο, αφού πέρα από τις εμφανίσεις της στη φάση των ομίλων έχει και πρόσφατη εμπειρία από παιχνίδια κόντρα στους Γεωργιανούς, τους οποίους συνέτριψε με το απίθανο 7-1 τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Τμπίλισι για τα προκριματικά.

Όλα δείχνουν κατά της Γεωργίας, η οποία πάντως στους ομίλους έδειξε «άλλη ομάδα», με πιο πρόσφατο παράσημο τη νίκη με 2-0 επί της μπλαζέ Πορτογαλίας.

Οι Ισπανοί, πάντως, δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής παρόμοια έλλειψη συγκέντρωσης ή ενδιαφέροντος όπως οι Πορτογάλοι και σίγουρα δεν πρόκειται να τους υποτιμήσουν. Για του λόγου το αληθές, είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο «τρία στα τρία» στη φάση των ομίλων, συμπεριλαμβανομένης και μίας νίκης επί της νυν πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλίας. Πρόκειται αναμφίβολα για μια συνάντηση με γκραν φαβορί κόντρα στο απόλυτο αουτσάιντερ, ωστόσο αν κάτι χαρακτηρίζει τους Γεωργιανούς, αυτό είναι η μαχητικότητα. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Φρανσουά Λετεσιέ από τη Γαλλία και βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Σιρίλ Μινιέ, Μεχντί Ραχμουνί.

«Έχουμε τεράστιο σεβασμό για έναν αντίπαλο που έχει κάνει τόσο καλό τουρνουά, παίζοντας μάλιστα εξαιρετικά και απέναντι στην Πορτογαλία. Εμείς απλά πρέπει να κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα: Να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», σχολίασε ενόψει του αποψινού αγώνα ο τεχνικός της Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε.
Στον αντίποδα, ο κόουτς της Γεωργίας, Βίλι Σανιόλ, ο οποίος δεν θα έχει διαθέσιμο τον Ανζόρ Μεκβαμπισβίλι, τόνισε: «Τώρα σειρά για εμάς έχει η Ισπανία, άλλη μια μεγάλη πρόκληση. Το αν θα είναι υπερβολικά μεγάλη δεν το ξέρω, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε, όπως έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή του τουρνουά».