Γερμανία - Δανία 2-0: Χόρευε... μετά τη βροχή

Η Γερμανία πέρασε στους «8» νικώντας 2-0 την Δανία σε δραματικό παιχνίδι με διακοπή λόγω καιρού και πολλές ευκαιρίες. Χάβερτς με πέναλτι και Μουσιάλα τα γκολ, φωνάζουν οι Δανοί για τις αποφάσεις του VAR. 

Γερμανία - Δανία 2-0: Χόρευε... μετά τη βροχή

H Γερμανία πέρασε στην προημιτελική φάση του Γιούρο νικώντας με 2-0 την Δανία σε ένα συγκλονιστικό ματς που τα είχε όλα. Διακοπή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, δύο γκολ που δεν μέτρησαν, πολλές ευκαιρίες, πέναλτι μέσω VAR, φωνές από τους ηττημένους και τελικά τους διοργανωτές να προχωρούν με σκόρερ τους Χάβερτς και Μουσιάλα στο δεύτερο μέρος. Περιμένοντας το νικητή από το Ισπανία - Γεωργία.

Με Σανέ αντί Βίρτς και Σλότερμπεκ αντί του τιμωρημένου Τα η ενδεκάδα της Γερμανίας στο Ντόρτμουντ ενώ ο Κάσπερ Χιούμλαντ είχε βασικούς τους Σκοβ Όλσεν και Ντιλέινι. Μόλις στο 4' από κόρνερ του Κρόος ο Σλότερμπεκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν υπήρξε γκολ για παράβαση επιθετικού φάουλ του Κίμιχ στον Σμάιχελ. Ο γκολκίπερ της Δανίας έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Κίμιχ στο 7', αλλά και στο πλασέ του Χάβερτς στο 10' σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Γερμανία. Οι Δανοί ισορρόπησαν μετά τη γερμανική καταιγίδα (την ώρα που έπιασε και... κανονική) και απείλησαν στο 21' με τον Έρικσεν, όπως και στο 24' με τον Μέλε.

Οι κεραυνοί και η νεροποντή μαζί με έντονη χαλαζόπτωση υποχρέωσαν τον Άγγλο ρέφερι Μάικλ Όλιβερ να διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση στο 35'. Έπειτα από περίπου μισή ώρα άρχισε ξανά ο αγώνας για να κάνει και πάλι τρομερή απόκρουση ο Σμάιχελ σε κεφαλιά του Χάβερτς, ενώ αμέσως μετά ο Σλότερμπεκ αστόχησε για λίγο στη δική του κεφαλιά. Ο Γερμανός αμυντικός έκανε σοβαρό λάθος στο 42' αλλά ο Χόιλουντ δεν το αξιοποίησε, όπως και στο 45' όταν βγήκε μόνος του μπροστά από τον Νόιερ αλλά τον πρόλαβε ο έμπειρος γκολκίπερ.

Με την έναρξη της επανάληψης στο 48'έγινε σύγχυση στην περιοχή της Γερμανίας, ο Ντιλέινι σούταρε, ο Άντριχ δεν έδιωξε και ο Άντερσεν από κοντά σκόραρε, αλλά μετά από έλεγχο της φάσης υποδείχτηκε οφσάιντ. Με τον Δανό αμυντικό να γίνεται μοιραίος καθώς στην επόμενη φάση έκανε χέρι σε σέντρα του Ράουμ και με υπόδειξη του VAR ο Όλιβερ έδωσε πέναλτι. Στο 53΄ο Κάι Χάβερτς έστειλε την μπάλα στη γωνία που έπεσε ο Σμάιχελ, αλλά ευστόχησε για το 1-0.

Στο 59ό Χάβερτς έφυγε έξοχα στο χώρο, όμως μπροστά στον Σμάιχελ πλάσαρε άουτ σε τεράστια ευκαιρία. Ενώ ήταν οφσάιντ όταν έσπασε λίγο αργότερα στον Σανέ που αστόχησε στο άδειο τέρμα. Στο 66' ο Νόιερ απάντησε και πάλι στο σουτ του Χόιλουντ με την Δανία να μην το βάζει κάτω.

Όμως στο 68' ο Σλότερμπεκ έκανε ωραία μεγάλη μπαλιά, ο Σμάιχελ δεν βγήκε γρήγορα και ο Τζαμάλ Μουσιάλα με εντυπωσιακό τελείωμα έβαλε το τρίτο του γκολ στο τουρνουά και έδωσε στην Γερμανία τον αέρα της πρόκρισης.

Προς το τέλος του αγωνα, στις καθυστερήσεις, ο Φλόριαν Βιρτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχτηκε οφσάιντ. Κι ο Σμάιχελ αμέσως μετά έσωσε το σουτ του Χάβερτς.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80' Χένρικς), Αντριχ (64' Τσαν), Κρόος, Σανέ (88' Άντον), Γκιουντογκάν (64' Φίλκρουγκ), Μουσιάλα (80' Βιρτς), Χάβερτς

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Α. Κρίστενσεν, Μπα (81' Κρίστιανσεν), Ντιλέινι (69' Νέργκαρντ), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (69' Πόουλσεν), Χόιλουντ (81' Βιντ), Έρικσεν