Σλοβακία - Ρουμανία 1-1: Χέρι - χέρι στα νοκ άουτ (highlights)

Σλοβακία και Ρουμανία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 και με τον πόντο που εξασφάλισαν πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Euro 2024 από τον πέμπτο όμιλο.

Σλοβακία - Ρουμανία 1-1: Χέρι - χέρι στα νοκ άουτ (highlights)

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στη Φρανκφούρτη τόσο για την εθνική ομάδα της Σλοβακίας όσο και για την αντίστοιχη της Ρουμανίας. Μπορεί το μεταξύ τους παιχνίδι να μην ανέδειξε νικητή, μιας και τα δύο συγκροτήματα αναδείχτηκαν ισόπαλα 1-1 στην τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ωστόσο με τον πόντο που εξασφάλισαν πήραν την πρόκριση για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, με τη Ρουμανία να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 11’, όταν από σουτ του Ράτιου και απόκρουση του Ντουμπράβκα, ο Χάτζι πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο. Όπως αποδείχτηκε βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Έντι Ιορντανέσκου, το πέτυχαν τελικά στο 24’ οι Σλοβάκοι και άνοιξαν το σκορ. Από τη σέντρα του Κούτσκα από τα αριστερά, ο Ντούντα έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και με έξοχη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Νίτσα, γράφοντας το 1-0.

Η Ρουμανία προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση και στο 37’ τα κατάφερε. Ο Χάτζι ανατράπηκε από τον Χάντσκο και το VAR αφού εξέτασε τη φάση ενημέρωσε τον διαιτητή ότι η παράβαση έγινε μέσα στην περιοχή, με τον Γερμανό ρέφερι Ζίμπερτ να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ραζβάν Μάριν και ευστόχησε, κάνοντας έτσι το 1-1, με το οποίο τα δύο συγκροτήματα οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 60’ η Ρουμανία φλέρταρε με ένα δεύτερο γκολ και την ανατροπή, αλλά ο Ντουμπράβκα απέκρουσε αρχικά το σουτ του Ραζβάν Μάριν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης από την επιθετική προσπάθεια του Ντράγκους η μπάλα πέρασε άουτ. Η Σλοβακία «απάντησε» στο 64’, με τον Στρέλετς να βρίσκεται σε θέση βολής και να πιάνει το σουτ, αλλά ο Νίτσα απομάκρυνε με τα πόδια.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα παρά τις όποιες επιθετικές προσπάθειες των ομάδων το σκορ δεν άλλαξε και τα δύο συγκροτήματα έμειναν στο 1-1 που τους χάρισε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Διαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανία)

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (92’ Γκιόμπερ), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (92’ Μπέρο), Σραντς (77’ Ντούρις), Στρέλετς (70’ Μπόζενικ), Χαράσλιν (70’ Σούσλοβ)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτσα, Ράτιου, Ντάγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μ. Μάριν, Χάτζι (66’ Μαν), Ρ. Μάριν (86’ Ρους), Στάντσιου, Κομάν (58’ Σορέσκου), Ντράγκους (66’ Πούσκας)