Σλοβενία - Σερβία 1-1: Την έσωσε ο Γιόβιτς! (highlights)

Στο τέλος των καθυστερήσεων ο Λούκα Γιόβιτς ισοφάρισε για την Σερβία (1-1) την Σλοβενία και την κράτησε ζωντανή στο Euro. Ο Κάρνιτσνικ το γκολ των Σλοβένων. 

Σλοβενία - Σερβία 1-1: Την έσωσε ο Γιόβιτς! (highlights)

Ο Λούκα Γιόβιτς ήταν ο ήρωας της Σερβίας καθώς με γκολ στο 90'+5 ισοφάρισε την Σλοβενία (1-1) και κράτησε τις ελπίδες της ομάδας του για πρόκριση στους «16», την ώρα που ο Σλοβένοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν τρίποντο από το γκολ του Κάρνιτσνικ και τώρα έμπλεξαν για τα καλά καθώς την τελευταία αγωνιστική παίζουν με την Αγγλία.

Στην Allianz Arena του Μονάχου η Σλοβενία άρχισε επιθετικά και απείλησε με τον Τσεριν και τον Μλάκαρ αλλά ο Ραϊκοβιτς ήταν αποφασιστικός στις επεμβάσεις του. Οι Σέρβοι πήραν τον έλεγχο και κατάφεραν στο 27' να κάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Όμπλακ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Βλάχοβιτς. Στο 31' ο Μίτροβιτς δεν πρόλαβε από κοντά να κάνει επαφή, αλλά τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους είχαν οι Σλοβένοι. Στο 38' το σουτ του Έλσνικ τράνταξε το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Σέσκο δεν μπόρεσε να ευστοχήσει. Ο Μίτροβιτς απείλησε σε δύο περιπτώσεις προς το τέλος, όμως οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι Σέρβοι απείλησαν στην αρχή πάλι με τον Μίτροβιτς και οι Σλοβένοι στο 59' με τον Σέσκο, αλλά οι δύο γκολκίπερ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Στο 69' η Σλοβενία βρήκε το γκολ με τον Ζαν Κάρνιτσνικ, ο οποίος με κοντινό πλασέ αξιοποίησε τη σέντρα του Έλσνικ και νίκησε τον Ραϊκοβιτς. Λίγο αργότερα η Σερβία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά το σουτ του Μίτροβιτς στο 72΄βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Όμπλακ.

Στο 79' η Σλοβενία απείλησε και πάλι με τον Κάρνιτσνικ, ενώ ο Ντράγκαν Στόϊκοβιτς προσπάθησε με αλλαγές να βρει την ισοφάριση στο τέλος. Στην τελευταία φάση ο Λούκα Γιόβιτς με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ κι ενώ είχε περάσει μπροστά και ο Ραϊκοβιτς νίκησε τον Όμπλακ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Διαιτητής ήταν ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76' Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (64' Στάνκοβιτς), Έλσνικ (90'+1' Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76' Βιπότνικ)

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (81' Μπιρμπάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46' Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82' Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64' Γιόβιτς), Μίτροβιτς