Πορτογαλία - Τσεχία 2-1: Το γύρισε με χρυσές αλλαγές (highlights)

Στις καθυστερήσεις η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με ανατροπή (2-1) από την Τσεχία που είχε μοιραίο τον Χράνατς. Ο Κονσεϊσάο το γκολ της νίκης από τη σέντρα του Νέτο, μόλις μπήκαν στο γήπεδο. 

Πορτογαλία - Τσεχία 2-1: Το γύρισε με χρυσές αλλαγές (highlights)

Η έμπνευση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να βάλει αλλαγές στο φινάλε τον Νέτο και τον Κονσεϊσάο αποδείχτηκε χρυσή. Ο ένας σέρβιρε, ο άλλος σκόραρε και η Πορτογαλία νίκησε 2-1 την Τσεχία με ανατροπή, παίρνοντας μία νίκη με μεγάλη δόση τύχης αλλά και επιμονής έως το τέλος. Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη και άξιζε τη νίκη, η Τσεχία ήταν ηρωική αλλά δεν πήρε τίποτα με μοιραίο τον Χράνατς.

Η πίεση της Πορτογαλίας ήταν από την αρχή έντονη, με τον Ρονάλντο να έχει καλή στιγμή στο 8'. Παρά τις δυσκολίες από τη βροχή στη Λειψία, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχαν μεγάλη διάθεση με πρωταγωνιστή τον Βιτίνια στη μεσαία γραμμή. Ενώ οι Τσέχοι έδιναν αρκετό χώρο και δυσκολεύονταν στην κατοχή της μπάλας. Απειλητικός πολύ και ο Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ ο Μπρούνο Φερνάντες είχε ένα καλό σουτ στο 24'. Η ομάδα του Ιβάν Χάσεκ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή, με τον Λεάο στο 26' να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 26' από γύρισμα του Μπρούνο.

Στο 32' ο Μπρούνο Φερνάντες πέρασε υπέροχα κάθετα στον Κριστιάνο που νικήθηκε από τον Στάνιεκ και ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος σταρ έδωσε με τακουνάκι στον Βιτίνια που δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν ένα ωραίο σουτ από την περιοχή του Ρονάλντο που πάλι βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσέχο γκολκίπερ. Η Τσεχία δεν μπορούσε μπροστά, αλλά κρατούσε πίσω.

Πρώτο σουτ από τον Νταλότ στο 47' έφυγε ψηλά στο δεύτερο μέρος, ενώ η πίεση της Πορτογαλίας εντάθηκε με πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο και αποκρούσεις από την άμυνα της Τσεχίας που ήταν πάντα ψυχωμένη. Ο Στάνιεκ έπιασε και το φάουλ του Ρονάλντο στο 58', για να έρθει το γκολ του Λούκας Πρόβοντ κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη της τελική στο στόχο. Η μπάλα στο σουτ του Τσέχου μέσου βρήκε και στο δοκάρι πριν πάει στα δίχτυα, σε μία σπέσιαλ εκτέλεση εκτός περιοχής στο 62'.

Η Πορτογαλία αγχώθηκε αλλά βρήκε με τύχη την ισοφάριση στο 69'. Ο Μέντες έκανε εντυπωσιακή κεφαλιά, ο Στάνιεκ έπεσε και έδιωξε πάνω στον Ρόμπιν Χράνατς που χρεώθηκε το αυτογκόλ για το 1-1.

Ο Στάνιεκ έκανε δύο αποκρούσεις στη συνέχεια σε σουτ του Σίλβα και του Βιτίνια, ενώ στο 87΄ο Ντιόγκο Ζότα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Ρονάλντο στο δοκάρι, όμως στη σέντρα του Κανσέλο ο Κριστιάνο αποδείχτηκε στον έλεγχο ότι ήταν οφσάιντ.

Το χρυσό γκολ ήρθε από τις αλλαγές στις καθυστερήσεις. Σέντρα του Νέτο, λάθος του Χράνατς και ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο εκτέλεσε από κοντά για να γίνει ο ήρωας του αγώνα. Λίγο αργότερα ο Κίτιλ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά αστόχησε στην κεφαλιά.

Διαιτητής ο Ιταλός Μάρκο Γκουίντα. Κίτρινες: 39'Λεάο -57' Σικ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (63'Ινάσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο (90' Σεμέντο), Μέντες (90'Νέτο), Φερνάντες, Βιτίνια (90΄Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (63' Ζότα)

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνιεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες (90' Χόρι), Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ (79 Μπαράκ), Σουλτς (80' Σέρτζικ), Σικ (60' Κίτιλ), Κούχτα (60'Λινγκρ)