Ρόμπερτσον: «Είμαι πανέτοιμος και ανυπομονώ για την πρεμιέρα του Euro»

Ο Άντι Ρόμπερτσον είναι πανέτοιμος καθώς ετοιμάζεται να είναι ο αρχηγός της Σκωτίας στον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2024 εναντίον της οικοδέσποινας Γερμανίας.

Ρόμπερτσον: «Είμαι πανέτοιμος και ανυπομονώ για την πρεμιέρα του Euro»

Ο Άντι Ρόμπερτσον θα οδηγήσει τη χώρα του στην έναρξη του Euro 2024 το βράδυ της Παρασκευής (14/06, 22.00) και, πριν από το παιχνίδι στο Μόναχο, διέλυσε τις ανησυχίες για την κατάστασή του, αφού αποσύρθηκε νωρίς από την προπόνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Είμαι σωματικά καλά, πνευματικά καλά, ανυπομονώ για το τι μέλλει γενέσθαι», δήλωσε ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στην Allianz Arena.

«Είχα έναν τραυματισμό στον αστράγαλο από τον Μάρτιο και τον περιποιήθηκα λίγο από τότε. Τώρα είναι όλα καλά, ήμασταν αρκετά χαλαροί με την όλη κατάσταση, αλλά είμαι έτοιμος να ξεκινήσω. Διανοητικά, σωματικά είμαστε όλοι έτοιμοι και με τη σέντρα θα είμαστε 100%».

Η Σκωτία θα αγωνιστεί επίσης με την Ουγγαρία, με αρχηγό τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, και την Ελβετία στον όμιλο Α και ο Ρόμπερτσον στοχεύει στην πρόκριση στα νοκ-άουτ στάδια - ένα κατόρθωμα που θα ήταν πρωτοφανές στην ιστορία της.

Ο αρχηγός των Σκωτσέζων δήλωσε: «Ξέρουμε ότι αυτό είναι το διακύβευμα. Έχουμε πολλά κίνητρα για να τα πάμε καλά, αλλά ένα από αυτά είναι να γίνουμε αυτή η θρυλική ομάδα, που πρέπει να μας οδηγήσει μπροστά.

Έχουμε πολλά κίνητρα, αλλά αυτό για μένα είναι που μας οδηγεί προς τα εμπρός. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στα νοκ-άουτ στάδια, αλλά πρέπει πρώτα να φτάσουμε εκεί. Πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι και αν μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, ποιος ξέρει πού θα είμαστε στις 23 Ιουνίου».

Ο Ρόμπερτσον την περασμένη εβδομάδα έκανε νέο ρεκόρ στην ανδρική ομάδα της Σκωτίας όντας αρχηγός της ομάδας για 49η φορά και στη συνέχεια έλαβε ένα μήνυμα από τον πρώην προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ - ο οποίος, φυσικά, θα υποστηρίξει τη Γερμανία το βράδυ της Παρασκευής.

«Μου έστειλε μήνυμα την περασμένη εβδομάδα όταν έσπασα το ρεκόρ, αλλά αυτό ήταν όλο, το μόνο που είπε ήταν συγχαρητήρια», αποκάλυψε ο Ρόμπερτσον.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιον θα υποστηρίξει αύριο - υπάρχει μόνο μία απάντηση γι' αυτό - αλλά δεν χρειάζομαι καμία συμβουλή από αυτόν. Ελπίζω να απολαύσει το παιχνίδι, αλλά όχι πάρα πολύ!».