Ο Καζαντζίδης με τη «Μαντουμπάλα» έκανε κάτι που δεν φαντάζεστε!

Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταφέρει μια μεγάλη επιτυχία

Ο Καζαντζίδης με τη «Μαντουμπάλα» έκανε κάτι που δεν φαντάζεστε!

Το 1959 ο Στέλιος Καζαντζίδης βρίσκεται ήδη στο απόγειο της δόξας του. Το φαινόμενο αυτής της φωνής που γέννησε το λαϊκό τραγούδι υφαίνει έναν απαράμιλλο μύθο που πολλοί προσπάθησαν να τον μιμηθούν χωρίς όμως επιτυχία.

Τη χρονιά εκείνη ο Στέλιος επηρεασμένος από τα ανατολίτικα ακούσματα που περνούν κυρίως μέσα από τον ινδικό κινηματογράφο, θα λανσάρει με τη βοήθεια του Δερβενιώτη και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ένα μοναδικό τραγούδι με τίτλο «Μαντουμπάλα». Η μεγάλη επιτυχία κυκλοφορεί σε 45άρι δισκάκι στην άλλη όψη του οποίου ηχογραφείται το αξεπέραστο «Δυο πόρτες έχει η ζωή».

Πρόκειται για μια κομβική στιγμή της ελληνικής μουσικής, ένας μουσικός θησαυρός. Μια εξαιρετική λαϊκή ορχήστρα κι ένας ανεπανάληπτος τραγουδιστής συναντώνται στο στούντιο και γράφουν μαζί δύο από τα μεγαλύτερα σουξέ.

Η επιτυχία είναι πρωτοφανής με πωλήσεις που αγγίζουν αν δεν ξεπερνούν τις 100000 δίσκους σε μια εποχή που τα πικ-απ στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τα 40000. Τότε συνέβη το εξής απίστευτο: Αυξήθηκε κατακόρυφα η πώληση των πικ-απ στα ελληνικά σπίτια. Οι Έλληνες προκειμένου να ακούσουν τον τραγουδιστή της καρδιάς τους, αγόραζαν πρώτα πικ-απ κι έπειτα το πολυπόθητο αυτό δισκάκι. Τι θαύματα κάνει μερικές φορές η επιτυχία!