Το τροχαίο του... τερματοφύλακα Χούλιο Ιγκλέσιας

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1963 ο 20χρονος τότε Χούλιο Ιγκλέσιας αναγκάζεται να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μένοντας μερικώς παράλυτος μετά από αυτοκινητικό ατύχημα.

Το τροχαίο του... τερματοφύλακα Χούλιο Ιγκλέσιας

Τότε αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας στην ομάδα νέων της Ρεάλ Μαδρίτης και παράλληλα σπούδαζε νομική, σήμερα είναι από τους δημοφιλέστερους Λατίνους τραγουδιστές, με εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.

Εκείνο το απόγευμα, παραμονή των γενεθλίων του, είχε βγει για να διασκεδάσει με τους φίλους του, όταν κατά την επιστροφή τους έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε. Ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες γλίτωσαν με κάποιες αμυχές, ο Χούλιο τραυματίστηκε σοβαρά.

Αμέσως μεταφέρθηκαν όλοι στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τού ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα. Αφού τον καθησύχασαν ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, τον ενημέρωσαν ότι ένα νεύρο στη σπονδυλική στήλη είχε υποστεί τρομερή πίεση από τη σύγκρουση, γεγονός που σήμαινε ότι θα έμενε παράλυτος από τη μέση και κάτω. «Έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τραυματιστώ σοβαρά. Για χρόνια ήμουν πάρα πολύ άρρωστος και οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσω» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στο περιστατικό που τον κράτησε τρία χρόνια σε αναπηρία.

Το όνειρο της συμμετοχής στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης είχε σβήσει οριστικά. Παραμένοντας καθηλωμένος στο κρεβάτι, γνώρισε μια νοσοκόμα, την Ελάντιο Μαγκνταλένο, η οποία, προσπαθώντας να τον γλιτώσει από την κατάθλιψη, του έκανε δώρο μια κιθάρα. Αυτή η κιθάρα έμελλε να γίνει η δεύτερη ζωή του Χούλιο Ιγκλέσιας... Σήμερα ο Χούλιο Ιγκλέσιας αποτελεί έναν από τους διασημότερους Ισπανούς τραγουδιστές, ενώ έχει καταφέρει να μπει και στα ρεκόρ Γκίνες, μετρώντας περισσότερες από 300.000.000 πωλήσεις δίσκων.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
1888:
Εκδίδεται το πρώτο τεύχος του δημοφιλούς περιοδικού «National Geographic».
1914: Το γερμανικό υποβρύχιο SM U-9 τορπιλίζει και βυθίζει τρία βρετανικά καταδρομικά ανοιχτά των ολλανδικών ακτών, με απολογισμό πάνω από 1.400 νεκρούς.
1915: Αγγλογαλλικά στρατεύματα της Αντάντ αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την παραίτηση Βενιζέλου, ακυρώνοντας την ουδετερότητα της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
1939: Πραγματοποιείται κοινή παρέλαση της Βέρμαχτ και του Κόκκινου Στρατού στην Μπρεστ μετά το τέλος της εισβολής στην Πολωνία.
1964: Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου δηλώνει την πρόθεσή του να ενοποιήσει το ΙΚΑ με άλλα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση των τραπεζοϋπαλλήλων και των εργαζομένων σε δημόσιους φορείς.
1968: Ξεκινά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής, στο οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα των δύο αλλαγών παικτών στη σύνθεση κατά τη διάρκεια του αγώνα.
1994: Μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο της δημοφιλούς αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Τα φιλαράκια».
1997: Η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί την Άντερλεχτ με αποκλεισμό ενός έτους από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση λόγω δωροδοκίας του διαιτητή Μουρό στον επαναληπτικό τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ το 1984.
2001: Ο Αντώνης Φώτσης υπογράφει στην ομάδα του ΝΒΑ, Μέμφις Γκρίζλις.
2015: Στον αγώνα Μπάγερν - Βόλφσμπουργκ στην «Αλιάντς Αρένα» ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 46ο λεπτό σημειώνει πέντε γκολ μέσα σε εννέα λεπτά (51’, 52’, 55’, 57’ και 60’).