«Γήπεδο 110.000 θέσεων στον Ρέντη!»
Στις 17 Ιανουαρίου του 1962 η διοίκηση του Ολυμπιακού εξαγγέλλει την κατασκευή γηπέδου στον Ρέντη, χωρητικότητας 110.000 θέσεων!
Το Καραϊσκάκη είχε μικρή χωρητικότητα και έκλεινε συχνά για έργα. Για τον λόγο αυτόν η ομάδα περιφερόταν για πολλά χρόνια και αναγκαζόταν να παίζει ακόμη και στη Λεωφόρο και στη Φιλαδέλφεια.
Τέλη της δεκαετίας του '50 ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανδριανόπουλος, άρχισε να αναζητεί οικόπεδο κατάλληλο για να ανεγερθεί ένα γήπεδο πολλών χιλιάδων θέσεων. Μάλιστα, συγκροτήθηκε και ειδική επιτροπή που ανέλαβε την εξεύρεση χώρου στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά. Το 1958, ύστερα από αρκετή αναζήτηση, βρέθηκε ένας χώρος στον Ρέντη, ο οποίος λόγω καθυστερήσεων χάθηκε. Τρία χρόνια αργότερα βρήκαν έναν νέο χώρο στην περιοχή με τη βοήθεια του δημάρχου του Ρέντη, που κόστιζε 6 εκατομμύρια δραχμές.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Ο κόσμος της ομάδας δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει οικονομικά για να ανεγερθεί το γήπεδο. Ανοίχτηκε ειδικός λογαριασμός στην τράπεζα και η ομάδα έδωσε φιλικά παιχνίδια για να συγκεντρωθούν τα έσοδα. Μάλιστα, λέγεται ότι ακόμη και οι οπαδοί του ΠΑΟ βοήθησαν στη συγκέντρωση των χρημάτων.
Το 1962, σε συνδυασμό με την κρατική επιχορήγηση της ΓΓΑ, ύψους 1 εκατομμυρίου δραχμών, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την αγορά του οικοπέδου και έστειλε συγχαρητήρια επιστολή. Την επόμενη χρονιά έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου και αναμενόταν η ανέγερση των κερκίδων, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έφτανε τις 150 χιλιάδες θέσεις και θα ήταν ένα από τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου. Είχε σχεδιαστεί ακόμη και η μακέτα και είχαν γίνει μελέτες.
Όμως με την άνοδο της Χούντας στην εξουσία τα σχέδια άλλαξαν και το γήπεδο που ονειρευόταν η διοίκηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Ανδριανόπουλος έφυγε από την ομάδα και διορίστηκε νέα διοίκηση. Μάλιστα, ο Παττακός δήλωνε δημόσια ότι στήριζε την επιθυμία των φιλάθλων για το νέο γήπεδο. Μετά από σύσκεψη στα γραφεία του ΟΠΑΠ, ανακοινώθηκε η εκταμίευση των 2,6 εκατ. δραχμών για την αγορά των υπολοίπων στρεμμάτων στον Ρέντη και παρουσιάστηκε η μακέτα του έργου.
Υπολογίζεται ότι τα έργα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 1969. Ωστόσο, οι μήνες περνούσαν και οι εξαγγελίες της Χούντας για το νέο γήπεδο δεν πραγματοποιήθηκαν. Πέρασε το 1969 και δεν είχε γίνει κανένα βήμα.
Το 1970 δόθηκαν 20 εκατομμύρια δραχμές και πάλι όμως τα έργα δεν προχώρησαν. Ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου των χουντικών, που ανακοίνωναν ότι τα 10 εκατομμύρια δραχμές από αυτά που δόθηκαν στην Επιτροπή Γηπέδου του Ρέντη χρησιμοποιήθηκαν από τη διοίκηση Μπουζάκη το καλοκαίρι του 1969 για μεταγραφές.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
1989: Αντιδράσεις και απογοήτευση προκαλεί στην Ελλάδα η χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ να απευθύνει για πρώτη φορά το εορταστικό του μήνυμα στη «μακεδονική», όπως λέει, γλώσσα.
1991: Αρχίζει η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», κατά την οποία οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους επιτίθενται εναντίον του Ιράκ, που έχει καταλάβει και προσαρτήσει το Κουβέιτ.
1995: Σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ χτυπά την πόλη Κόμπε της Ιαπωνίας, σκοτώνοντας 5.000 ανθρώπους και προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές.
2009: Ο 58χρονος παλαίμαχος τερματοφύλακας της Δόξας Δρυμού και φίλαθλος του Ηρακλή, Σωτήρης Σεραφείμ, πεθαίνει στο Καυτανζόγλειο από ανακοπή καρδιάς, όταν με τη λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Ηρακλής - ΑΕΚ προσπάθησε να αποτρέψει φιλάθλους του «γηραιού» να συμμετάσχουν στα επεισόδια που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη.