Κάρλο Καρρά: Ο ζωγράφος που ξεχάσαμε!
Κεντρική φυσιογνωμία του Φουτουρισμού με το μνημειώδες έργο «Η κηδεία του αναρχικού Γκαλί»
Το 1911, στα σαράντα πέντε του χρόνια, ο Κάρλο Καρρά, μια ανήσυχη και προικισμένη ψυχή θα φιλοτεχνήσει ένα πίνακα ορόσημο για την εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης με τίτλο Η κηδεία του αναρχικού Γκαλί.
Ολυμπιακός: Παρέλαση στην Ευρωλίγκα!
Το διάσημο έργο του Καρρά είναι εμπνευσμένο από τον θάνατο και την κηδεία του αναρχικού Άντζελο Γκαλί που δολοφονήθηκε στις 10 Μαΐου 1910 σε μεγάλη απεργία στο Μιλάνο. Η κηδεία του ορίστηκε για τις 13 Μαΐου αλλά η αστυνομία απαγόρευσε στους αναρχικούς συντρόφους του να συνοδέψουν το φέρετρο. Ο Καρρά ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων που ακολούθησαν και αναφέρει ότι επιστρέφοντας σπίτι του ξεκίνησε αμέσως να σχεδιάζει το έργο που θα τον έκανε διάσημο.
Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1910, ο Καρρά θα υπογράψει μαζί με άλλους φουτουριστές «Το Μανιφέστο των Φουτουριστών ζωγράφων», μπαίνοντας σ' ένα κίνημα που ουσιαστικά λήγει με την έναρξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Η γνωριμία του με τον Τζόρτζιο ντε Κίρικο το 1917 θα τον οδηγήσει σε αυτό που αποκαλείται Μεταφυσική ζωγραφική.
Από το 1921 εργάζεται ως κριτικός τέχνης στην εφημερίδα του Μιλάνου L' Ambrosiano. Το 1941 διορίζεται καθηγητής ζωγραφικής στην Ακαδημία της Μπρέρα. 25 χρόνια αργότερα πεθαίνει στο Μιλάνο. Σήμερα κανείς δεν μιλά για αυτόν.