Τέσλα: Η «Ακτίνα του θανάτου» και το υπερόπλο που θα νικούσε το Χίτλερ
Θεωρείται ο άνθρωπος που εφηύρε τον ηλεκτρισμό και κατά συνέπεια εφηύρε και τον εικοστό αιώνα
Ο Νίκολα Τέσλα ήταν κάτι περισσότερο από ιδιοφυής επιστήμονας.
Αντιμέτωπος με το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής του χρειάστηκε πολλές φορές να τα βάλει με προσωπικότητες όπως ο Έντισον και ο Μαρκόνι αλλά και να βιοποριστεί σκάβοντας χαντάκια στη Νέα Υόρκη. Πέθανε παραγνωρισμένος και κατασυκοφαντημένος αλλά η φήμη και η επιρροή του στο σύγχρονο κόσμο εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.
Δύο στιγμές από τη ζωή και την σταδιοδρομία του δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ μένοντας στα όρια της φημολογίας και αναπόδεικτης καυχησιολογίας.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Το 1924 ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι είχε εφεύρει την περιβόητη «ακτίνα θανάτου», ένα υπερόπλο ικανό να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η "ακτίνα του θανάτου" προκάλεσε τον Ιούνιο του 1908 την έκρηξη στην Τουγκούσκα, περιοχή στην Σιβηρία, γύρω από την οποία έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες στα όρια της συνωμοσιολογίας.
Το 1937 ένα αμάξι χτυπά τον Τέσλα σπάζοντάς του τα πλευρά και αυτό είναι η αρχή του τέλους για έναν άντρα που, όπως ισχυριζόταν, χάρις στα πειράματά του είχε να αρρωστήσει από τα τριάντα του χρόνια. Μετά το ατύχημα αυτό ευεργετείται από το Γιουγκλοσλαβικό κράτος με ισόβια σύνταξη. Ο ίδιος τέσσερα χρόνια μετά, το 1941, προσπαθώντας να ανταποδώσει οραματίζεται ένα υπερόπλο για την πατρίδα του τη Σερβία προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του Άξονα.
Τελικά, ο άνθρωπος που δεν συνήψε ποτέ σχέση με γυναίκα, αφιερώνοντας τον εαυτό του στα πειράματα και στο πάθος του για τα περιστέρια, πέθανε στις 7 Ιανουαρίου 1943 σ’ ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Νιου Γιορκ. Το πτώμα του ανακαλύφθηκε δύο μέρες μετά αφού ως συνήθως είχε κρεμάσει στην πόρτα του την ένδειξη «Μην ενοχλείτε, εργάζομαι».