Ο άνθρωπος που θα παντρευόταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και δεν ήταν ο Παπαμιχαήλ

Έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για τη σχέση Αλίκης και Δημήτρη αλλά στην ψυχή της εθνικής μας σταρ υπήρχε πάντα μια άλλη προοπτική

Ο άνθρωπος που θα παντρευόταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και δεν ήταν ο Παπαμιχαήλ

Ο γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ήταν ασφαλώς ένα γεγονός για την κοινωνία του θεάματος στην δεκαετία του '60. Ένας γάμος που, εκτός των άλλων, δημιούργησε νέες ισορροπίες και στον ελληνικό κινηματογράφο. Η κατάληξη αυτού του διάσημου ειδυλλίου είναι γνωστή, εκείνο όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό παραμένει η επιθυμία της Αλίκης να παντρευτεί κάποιον άλλο, επιθυμία που την εξέφρασε σε μια φίλη της, τον καιρό που η σχέση της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, εκείνη την περίοδο τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα. Τσακώνονταν κάθε μέρα και ο ένας κατηγορούσε τον άλλον πως είχε βάλει τρίτο πρόσωπο ανάμεσά τους. Ο ένας υποψιαζόταν τον άλλον και γίνονταν μαλλιά κουβάρια. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, η Αλίκη σε κάποια βόλτα που κάναμε με το αυτοκίνητό μου είχε πει πως δεν ήταν ευχαριστημένη από τη ζωή της και στη συνέχεια μου εξομολογήθηκε πως έπρεπε να είχε παντρευτεί τον Μάριο Πλωρίτη, γιατί με αυτόν τον άνθρωπο θα ήταν ήρεμη και ευτυχισμένη».

Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί μέρος συνέντευξης που παραχώρησε η επιστήθια φίλη της Βουγιουκλάκη Χαριτίνη Καρόλου στην εφημερίδα Αγορά. Περιγράφει με ακριβή και συνοπτικό τρόπο τον κρυφό πόθο της Αλίκης για έναν άνθρωπου που πρωτίστως γοήτευε με το πνεύμα του. Ο Μάριος Πλωρίτης έκανε τρεις γάμους, οι δύο εκ των οποίων ήταν με συναδέλφους της Βουγιουκλάκη: Με την Έλλη Λαμπέτη και την Κάτια Δανδουλάκη. Ο λογοτέχνης, κριτικός, μεταφραστής και θεατικός σκηνοθέτης Μάριος Πλωρίτης πέθανε σε ηλικία 87 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο πνευματικό έργο.