Ρένα Βλαχοπούλου: «Να σας πω εγώ σε ποια ταινία έφαγε τις πρώτες σφαλιάρες ο ΑλέκοςΤζανετάκος»

Ο Αλέκος Τζανετάκος σταδιοδρόμησε ως ο υπ' αρι.1 καρπαζοεισπράχτορας του ελληνικού σινεμά. Η Βλαχοπούλου θυμόταν πότε ξεκίνησε αυτή η «πατέντα»

Ρένα Βλαχοπούλου: «Να σας πω εγώ σε ποια ταινία έφαγε τις πρώτες σφαλιάρες  ο  ΑλέκοςΤζανετάκος»

Ο Αλέκος Τζανετάκος ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση κωμικού στον ελληνικό κινηματογράφο της χρυσής εποχής. Ο συμπαθής ηθοποιός έπεσε ουκ ολίγες φορές θύμα σφαλιάρας μπροστά στο φακό, με τα χρόνια δε εξελίχθηκε σε μόνιμο καρπαζοεισπράκτορα του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Η Ρένα Βλαχοπούλου όμως θυμόταν πάντοτε από ποια ταινία ξεκίνησε αυτό το «αστείο» που συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια μετά.

Όταν συναντήθηκαν Βλαχοπούλου και Τζανετάκος στην κομβική παραγωγή της Φίνος Φιλμ και του Γιάννη Δαλιανίδη «Κάτι να καίει», ο Αλέκος είχε κάνει ήδη το πέρασμά του με μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως ο «Ηλίας του 16ου» παγιώνοντας το χαρακτήρα του κατεργαράκου που το σβέρκο του σηκώνει φάπες.

Ωστόσο οι πρώτες σφαλιάρες βάσει σεναρίου έπεσαν στο «Κάτι να καίει» από ό,τι θυμόταν μετά η Ρένα Βλαχοπούλου. Στη συνέχεια ο Τζανετάκος εξελίχθηκε σε ιδανικό καρπαζοεισπράκτορα τον σβέρκο του οποίου μονοπώλησε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Όταν όμως βλέπαμε τις φάπες να πέφτουν αφειδώς σε κάθε ταινία τους, κανείς δεν θυμόταν πως ο Τζανετάκος ντεπουτάρισε σαν καρπαζοεισπράκτορας στο «Κάτι να καίει».